Skip to main content

Χωρίς αυτοκίνητα το κέντρο της Θεσσαλονίκης αύριο

Χωρίς αυτοκίνητα θα είναι αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.

Χωρίς αυτοκίνητα θα είναι αύριο το κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.

Όπως αναφέρει η Τροχαία σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Αγγελάκη - Εγνατία - Ι. Δραγούμη - Λ. Νίκης περιμετρικά του αποκλεισμένου τμήματος του κέντρου και στις οδούς Εθνικής Αμύνης και Ελ. Βενιζέλου, θα διεξάγεται κανονικά.

Επίσης η κυκλοφορία των αστικών λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ και των ταξί στο αποκλεισμένο τμήμα του κέντρου της πόλης, θα επιτρέπεται μόνο στις οδούς Τσιμισκή και Μητροπόλεως, αποκλειστικά και μόνο εντός της λεωφορειολωρίδας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών περιμετρικά του αποκλεισμένου τμήματος καθώς και των οδών Εθν. Αμύνης και Ελ. Βενιζέλου.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Τροχαία θα λάβει αυξημένα μέτρα και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι. Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ιδιαίτερα εφίσταται η προσοχή των πεζών δεδομένου ότι στα αστικά λεωφορεία και στα ταξί θα επιτραπεί η κίνηση στις λεωφορειολωρίδες των οδών Τσιμισκή και Μητροπόλεως.