Skip to main content

Χωρίς καθηγητές παραμένει το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου

Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, το Γυμνάσιο εξακολουθεί να υπολειτουργεί, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.
Αν και κοντεύει να κλείσει δίμηνο από την έναρξη του σχολικού έτους, το Γυμνάσιο του Λιμένα Θάσου εξακολουθεί να υπολειτουργεί, λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό.

Χθες ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου προέβη σε άλλη μία διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη κατάσταση, με επίσκεψη στο Νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή και στον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Δημήτρη Ευαγγελίδη.

Η έλλειψη καθηγητών υποχρέωσε τη διεύθυνση του σχολείου να συμπτύξει τις τάξεις σε υπεράριθμα τμήματα, για να μην χαθούν πολλές διδακτικές ώρες.

Παράλληλα, λόγω του προβλήματος αυτού, μαθητές με ειδικές ανάγκες αναγκάζονται να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί για να διδάξουν στο ειδικό τμήμα (Τμήμα Ένταξης) του Γυμνασίου Λιμένα.

Τόσο ο Νομάρχης Καβάλας όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν εκφράσει επανειλημμένα τη συμπαράστασή τους στους μαθητές του Λιμένα Θάσου κι έχουν προβεί σε εκκλήσεις προς το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Γυμνάσιο του νησιού.  Παρ’ όλ’ αυτά, έως τώρα το υπουργείο δεν έχει δώσει λύση στο πρόβλημα.