Skip to main content

Χρήματα μόνο για δεξί μπακ

Γιατί οι μεταγραφές του ΠΑΟΚ συνδυάζονται ξεκάθαρα πλέον με τις αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Η στάση αναμονής στην ΠΑΕ και οι αναζητήσεις για παν ενδεχόμενο του Βρύζα.
Δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ που περίμεναν, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να βγει στην αντεπίθεση στα μεταγραφικά. Αυτό δεν συμβαίνει, αντίθετα παρατηρείται μία ηρεμία, η οποία συνοδεύεται από την πληροφόρηση μέσα από την ΠΑΕ ότι η επόμενη ανακοίνωση μεταγραφής μπορεί να αργήσει.

Η αλήθεια είναι, και αυτό δεν το αρνούνται οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, ότι χρήματα δεν περισσεύουν. Το αποδεικνύει η πολιτική λιτότητας που ακολουθεί τον τελευταίο μήνα η διοίκηση Ζαγοράκη σε όλα τα επίπεδα. Για την ακρίβεια, υπάρχουν χρήματα μόνο για δεξιό οπισθοφύλακα. Περισσότερα από όσα θέλει ο Γκουστάβο ετησίως (περίπου 120.000 ευρώ), γι΄ αυτό και η αναζήτηση για παίκτη στη συγκεκριμένη θέση συνεχίζεται με τον Βραζιλιάνο να παραμένει σταντ-μπάι.

Φύγε εσύ, έλα..εσύ

Από ΄κει και πέρα, για να γίνουν μεταγραφές πρέπει πρώτα να υπάρξουν αποδεσμεύσεις ή πωλήσεις. Το μπάτζετ του ΠΑΟΚ, μετά και την έλευση Σαλπιγγίδη, δεν αντέχει άλλες υπερβάσεις. Ναι, μεν, υπάρχει μπροστά η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τι γίνεται στην απευκταία περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελιχθούν καλά στην Ευρώπη;

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ πρέπει να αδειάσει πρώτα, για να γεμίσει μετά. Και για να γεμίσει με ποιοτικούς παίκτες απαιτούνται χρήματα που μπορούν να έρθουν μόνο με πωλήσεις ποδοσφαιριστών. Πρώτοι υποψήφιοι είναι οι Μουσλίμοβιτς και Κοντρέρας, χωρίς, όμως, προς το παρόν να υπάρχει κάτι. Ένα ενδιαφέρον από Τουρκία για τον Χιλιανό αποδεικνύεται προς το παρόν φιλολογικό. Αν η Χιλή προχωρήσει στο Μουντιάλ, ενδεχομένως να εμφανιστούν μνηστήρες. Ως τότε ο ΠΑΟΚ θα τηρεί στάση αναμονής.

Παιδί φρονίμων ο Βρύζας

Μέσα στο δύσκολο οικονομικά τοπίο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ζήσης Βρύζας προσπαθεί να κάνει την προεργασία που απαιτείται για να είναι έτοιμος σε κάθε ενδεχόμενο. Είτε του ελάχιστου, είτε του μέτριου, είτε του σχετικά υψηλού μπάτζετ. Γι΄ αυτό και έχει ανοικτές κεραίες ακόμη και για περιπτώσεις τύπου Ρόμενταλ, τις οποίες όμως βάζει στο αρχείο όταν μαθαίνει τα οικονομικά δεδομένα τους. Και ειδικά για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα έχει εντοπίσει εξαιρετικές περιπτώσεις που, όμως, απαιτούν χρήματα. Εκτός κι αν προκύψει περίπτωση-λαχείο. Θα το επαναλάβουμε, ως τότε ο ΠΑΟΚ τηρεί στάση αναμονής.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι λόγο στα μεταγραφικά έχει και ο Μάριο Μπερέτα, αφού ο Βρύζας περιμένει τις προτάσεις του από την ιταλική αγορά. Ο Ιταλός, βέβαια, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιόφωνο του Μιλάνου ότι δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει ιταλική αποικία στην Τούμπα.