Skip to main content

Χρηματοδότηση επιχειρήσεων από τις «Πράσινες Υποδομές»

Μέσω του προγράμματος «ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ» παρέχεται χρηματική ενίσχυση σε υφιστάμενες ή νέες πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις.
Μέσω του προγράμματος «Πράσινες Υποδομές» παρέχεται χρηματική ενίσχυση σε υφιστάμενες ή νέες πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στον τομέα της διαχείρισης ή εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν πολύ μικρές, μικρές ή μεσαίες εταιρικές επιχειρήσεις (ΑΕ, ΟΕ, ΕΠΕ, ΕΕ) που δραστηριοποιούνται στην επεξεργασία λυμάτων, στη συλλογή, επεξεργασία και διάθεση αποβλήτων και ανάκτησης υλικών, καθώς και σε δραστηριότητες εξυγίανσης και άλλες υπηρεσίες για τη διαχείρισης των αποβλήτων.

Ο προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων προτάσεων κυμαίνεται από 300.000–3.000.000 ευρώ, ενώ το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης διαμορφώνεται ανάλογα με την γεωγραφική ζώνη υλοποίησης της επένδυσης από 30% ‐ 60% του επιλέξιμου προϋπολογισμού.

Οι επιλέξιμες ενέργειες του προγράμματος περιλαμβάνουν επενδύσεις που υλοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης και εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων και σχετίζονται με τη συλλογή, τη μεταφορά, τη μεταφόρτωση, τη προσωρινή αποθήκευση και την επεξεργασία αποβλήτων.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί δαπάνες αναφορικά με την ανέγερση, επέκταση και διαμόρφωση κτιρίων, την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, την αγορά μεταφορικών μέσων (πλην επιβατικών), την προμήθεια λογισμικού, τις δαπάνες πιστοποίησης, την αγορά τεχνογνωσίας και τις αμοιβές συμβούλων.

Η διάρκεια των έργων που θα εγκριθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ορίζεται σε 24 μήνες για υφιστάμενες επιχειρήσεις και σε 30 μήνες για τις νέες επιχειρήσεις. Οι προτάσεις υποβάλλονται συνεχώς μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού με αρχική ημερομηνία υποβολής την 6.10.2009, στη Διεύθυνση Βιομηχανικής Χωροθεσίας και Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Πληροφορίες από την εταιρία
Business Architects Consultancy ΑΕ
Νίκης 33, Τ.Κ. 10557
Θεσσαλονίκη
τηλ. 2310 222 268