Skip to main content

Χρήσιμες συμβουλές για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Χρήσιμες συμβουλές, ώστε οι αγορές των καταναλωτών την περίοδο των εορτών να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα.
Χρήσιμες συμβουλές, ώστε οι αγορές των καταναλωτών την περίοδο των εορτών να κυλήσουν ομαλά και χωρίς προβλήματα, δίνει με ανακοίνωσή της η νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα η Νομαρχία καλεί τους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο ό,τι χρειάζονται, να μην παρασύρονται από τις διαφημίσεις, να ζητούν πάντα απόδειξη για τις αγορές τους, να συγκρίνουν πάντα τιμές και ποιότητα και να αποφεύγουν προϊόντα άγνωστης προέλευσης και σύνθεσης.

Επιπλέον, κατά την αγορά τροφίμων προτείνει στους καταναλωτές να διαβάζουν προσεκτικά τα συστατικά, τη χώρα προέλευσης,την ημερομηνία λήξης, το βάρος και τις συνθήκες συντήρησης και να μην παρασύρονται στην αγορά προϊόντων που δεν χρειάζονται και ποσοτήτων που δεν μπορούν να καταναλώσουν.

Όσον αφορά στις λαϊκές αγορές συμβουλεύει να ελέγχουμε τις πινακίδες με τις τιμές, να συγκρίνουμε τις τιμές, να προσέχουμε στο ζύγισμα των προϊόντων και να αναζητούμε την αναγραφή χώρας προέλευσης των προϊόντων.

Στις αγορές παιχνιδιών υπενθυμίζει να διαβάζουμε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και τις προδιαγραφές ασφαλείας που αναγράφονται στη συσκευασία και να αναζητούμε την αναγραφή της χώρας προέλευσης και την ένδειξη CE καθώς και την ένδειξη για τις ηλικίες των παιδιών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Στα καταστήματα εστίασης συμβουλεύει τους καταναλωτές να ζητούν πάντα τιμοκατάλογο με τα προσφερόμενα είδη για έλεγχο τιμών και πρώτων υλών που χρησιμοποιούν και να κάνουν χρήση του δελτίου παραπόνων.

Για προβλήματα στις αγορές τους, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης στην οδό Βασ. Ηρακλείου 12 ή να τηλεφωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα : Τμήμα αγοράς και Ανταγωνισμού: 2313 330020, Τμήμα Προστασίας Καταναλωτή: 2313 330055,
Τμήμα Τεχνικού Ελέγχου: 2313 330035, Τμήμα Μετρολογίας: 2313 330043.