Skip to main content

«Χρώμα» Ουγγαρίας στην 75η ΔΕΘ

Τέσσερα νέα εκθεσιακά αφιερώματα, πρωτότυπες και καινοτομικές παράλληλες εκδηλώσεις για το περιβάλλον μαζί με έντονο «χρώμα» Ουγγαρίας αλλά και Ελλάδας δίνουν το στίγμα της 75ης ΔΕΘ, που θα πραγματοπο
Τέσσερα νέα εκθεσιακά αφιερώματα, πρωτότυπες και καινοτομικές παράλληλες εκδηλώσεις για το Περιβάλλον, όπως η διαδραστική Έκθεση πολυμέσων «Ο Πλανήτης σε χρειάζεται» και  το εντυπωσιακό «Βιβλίο των Ζωντανών Εντόμων», μαζί με έντονο «χρώμα» Ουγγαρίας, αλλά και Ελλάδας, δίνουν το στίγμα της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με στόχο την στήριξη της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικής και εμπορικής δραστηριότητας, εν μέσω της διεθνούς ύφεσης.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Ουγγαρίας ως τιμώμενη χώρα στην 75η ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθεί Επιχειρηματικό Forum, με στόχο την προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Ουγγαρίας, ενώ επίσης προγραμματίζεται πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, όπως show με τα ξακουστά ουγγαρέζικα άλογα, κονσέρτο κλασικής και παραδοσιακής ουγγρικής μουσικής με βιολί και πιάνο του Adam Banda, παραδοσιακοί ουγγαρέζικοι χοροί, παραδοσιακά τραγούδια με την ελληνικής καταγωγής Αθηνά Παπαδημητρίου, εκδηλώσεις γαστρονομίας κ.α.

Η γενέτειρα του διάσημου συνθέτη Λιστ, του εφευρέτη του κύβου του Ρούμπικ, η πατρίδα της πάπρικας, του κρασιού Τοκάι, της πορσελάνης και των κεντημάτων θα «ταξιδέψει» τους επισκέπτες της 75ης ΔΕΘ σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία, φυσικό κάλλος, χρώματα, γεύσεις και μουσικές, εστιάζοντας παράλληλα εξίσου σε ζητήματα οικονομικού ενδιαφέροντος.

Νέα εκθεσιακά αφιερώματα

Τα τέσσερα νέα Εκθεσιακά Αφιερώματα της 75ης ΔΕΘ είναι:

- «Ελλάδα των Εθνών»: Ιδιαίτερα σημαντική για την προβολή των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τις ΜΜΕ όλης της χώρας  είναι η διοργάνωση του αφιερώματος «η Ελλάδα των Εθνών», με τη συνεργασία  των Επιμελητηρίων της χώρας. Η Ελλάδα προβάλλει την «ταυτότητα» των περιοχών της και αναδεικνύει  τα χαρακτηριστικά  τοπικά προϊόντα τους.

- «Νέος Επιχειρηματίας και Ημέρες Franchise Β. Ελλάδος»: Έχει διάρκεια τρεις ημέρες (17-19 Σεπτεμβρίου) και ενημερώνει για όλες τις τρέχουσες επιχειρηματικές ευκαιρίες στην αγορά Franchise, τους τρόπους χρηματοδότησης, τις τάσεις της αγοράς, τα πλεονεκτήματα και τις παγίδες του Franchise

- «Ladyland»: Tο αφιέρωμα στη Γυναίκα αφορά μόδα, καθημερινότητα,  επαγγελματικές ευκαιρίες, μητρότητα, υγεία, προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας και όχι μόνο: Η γυναίκα του σήμερα, η μοντέρνα γυναίκα, η επαγγελματίας, η μητέρα, η σύντροφος, η φίλη, η γυναίκα ανεξαρτήτως ηλικίας που ζει την καθημερινότητά της και έχει επιθυμίες και ανάγκες, η γυναίκα που φροντίζει τον εαυτό της και τους άλλους, που αγωνίζεται και πετυχαίνει τους στόχους της-καθεμιά από αυτές τις γυναίκες θα βρει σίγουρα κάτι που την αφορά, στο ειδικό αφιέρωμα για τη Γυναίκα, τον κινητήριο μοχλό της κοινωνίας και της ίδιας της ζωής.

-Bike Show & Outdoor Activities: Το Ποδήλατο Μπροστά! … στους αγώνες … στην πόλη… στο βουνό. Το αφιέρωμα  περιλαμβάνει αγωνιστικό και κλασσικό ποδήλατο και αξεσουάρ, ένδυση-υπόδηση, είδη προστασίας ποδηλάτη, συμπληρώματα διατροφής, ενεργειακά προϊόντα, ποδηλατικές-αθλητικές οργανώσεις, ποδηλατικό τουρισμό και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων με το ποδήλατο στο επίκεντρο. Στο πλαίσιο του Bike Show προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, παράλληλες εκδηλώσεις (αθλητικές επιδίξεις κ.ο.κ.) σε συνεργασία της Helexpo με τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μαζί με τα τέσσερα νέα αφιερώματα, θα πραγματοποιηθούν και τα καταξιωμένα εκθεσιακά αφιερώματα της ΔΕΘ:

-Domisis: Ειδικό αφιέρωμα στα δομικά υλικά, τις κατασκευές, τις διαμορφώσεις χώρων και την οικολογική δόμηση.

-Energyland: Αφιέρωμα στην ενέργεια, την εξοικονόμησή της, τα συστήματα και τις εναλλακτικές μορφές της, τη θέρμανση και ψύξη για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο

-Modacasa: Έπιπλα, προτάσεις διακόσμησης και έξυπνες λύσεις για το σπίτι και το γραφείο.

-Autoland: Στη φετινή Autoland θα δοθεί έμφαση στον τομέα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

-Kid & Fun: Η μεγαλύτερη γιορτή για το παιδί και την οικογένεια-αφιέρωμα εκθεσιακού και φεστιβαλικού χαρακτήρα με χιλιάδες προτάσεις για τη ψυχαγωγία των παιδιών, όπως διαδραστικά παιχνίδια, εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις κ.α.

-Stateland: Κρατικοί Οργανισμοί και φορείς ενημερώνουν για τις νέες υπηρεσίες, που διευκολύνουν τους πολίτες στις καθημερινές συναλλαγές τους, μειώνουν τη γραφειοκρατία και αυξάνουν την ποιότητα της εξυπηρέτησης.

-Globalexchange: Το αφιέρωμα που συγκεντρώνει όλες τις οργανωμένες συμμετοχές από το εξωτερικό και συμβάλλει στις διεθνείς συνεργασίες. 

-Planet Cinema Show: Προβολές και παρουσιάσεις ελληνικών και ξένων ταινιών, παρουσίαση της νέας τεχνολογίας των κινηματογράφων, promo trailers για ταινίες της νέας σεζόν, 3D shows, movie bar, happenings, αυτόγραφα από συντελεστές ελληνικών ταινιών, εκθέματα από ταινίες.

-Disc Festival: Γνωστά ονόματα από το καλλιτεχνικό στερέωμα θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους τους επισκέπτες να διασκεδάζουν καθημερινά με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Καινοτομικές παράλληλες εκδηλώσεις

«Ο Πλανήτης σε χρειάζεται»

«Ο Πλανήτης σε χρειάζεται» είναι μια διαδραστική έκθεση πολυμέσων, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, που επινοεί νέα πιθανά σενάρια για τη ζωή στο μέλλον και διοργανώνεται από την εταιρεία Act Now, σε συνεργασία με τη Helexpo. Στόχος της, εκτός από τον επιμορφωτικό της χαρακτήρα, σχετικά με το περιβάλλον, είναι η ενεργοποίηση της οικολογικής συνείδησης αλλά και δραστηριοποίησης των πολιτών και κυρίως των παιδιών. 

Η εν λόγω Έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείων Παιδείας και  Περιβάλλοντος και θα διαρκέσει από τις 11 Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου του 2011.

«Βιβλίο των Ζωντανών Εντόμων»

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, που συνδιοργανώνεται από την εταιρεία Insectopia και τη Helexpo, και περιλαμβάνει γηγενή και εξωτικά μυρμήγκια (καθώς και το μεγαλύτερο μυρμήγκι στον κόσμο), πεταλούδες (και τα διάφορα στάδια του βιολογικού τους κύκλου), σκαθάρια, «γιγαντιαίες» ταραντούλες και εντυπωσιακά έντομα «καμουφλάζ». Έχει ως στόχο τη διάδοση πληροφοριών και γνώσεων για τα σπάνια έντομα, όπως επίσης την ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων για το περιβάλλον. Παράλληλα με την έκθεση, οργανωμένες ομάδες θα επισκέπτονται νοσοκομεία και ορφανοτροφεία για να ψυχαγωγούν τα παιδιά με την παρουσίαση κάποιων εντόμων.

Η διοργάνωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί, επίσης, στο Περίπτερο 2 και θα συνεχιστεί  έως τα τέλη του Δεκεμβρίου 2010.