Skip to main content

Χρυσίδου: Το θέατρο της Θεσσαλονίκης ο Ναουμίδης

«Ο Ν. Ναουμίδης δεν είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, είναι το ίδιο το θέατρο σ’ αυτή την πόλη» τονίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου για τον ηθοποιό που απεβίωσε το Σάββατο από ανακοπή καρδι

«Ο Νίκος Ναουμίδης δεν είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, είναι το ίδιο το θέατρο σ’ αυτή την πόλη» τονίζει σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου για τον ηθοποιό που απεβίωσε το Σάββατο από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 63 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013, στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά η δήλωση της κα. Χρυσίδου:

«Φεβρουάριος 2013, στη Βίλλα Μορντώχ, στα γραφεία της Διεύθυνσης Πολιτισμού, η πρώτη «επίσημη» συνάντηση με το Νίκο, για να συζητήσουμε για το θέατρο, την πορεία του στην πόλη, τους θεσμούς του Δήμου. Με διαλείμματα καφέ και τσιγάρου, ο ασυμβίβαστος Νίκος, γελαστός, ήρεμος με τη συμβουλή να αντιμετωπίζουμε τα «πράγματα» χαλαρά, μου εκμυστηρεύθηκε τη μοναδική επιθυμία και ανάγκη του ως ηθοποιός, για μια ιδιαίτερη ανάγνωση των ποιημάτων του ερωτικού Καβάφη. Μία εντελώς αντικομφορμιστική παρουσίαση γεμάτη εικόνες, αισθήσεις και άρωμα άλλης εποχής.

Παρασκευή 17 Μαΐου, 10 η ώρα το βράδυ, στο γεμάτο από κόσμο αμφιθεατράκι του Βυζαντινού Μουσείου, με μόνη υποστήριξη ένα κασετόφωνο και μια αγκαλιά άσπρα τριαντάφυλλα, μας ταξίδεψε στον ερωτικό κόσμο του Καβάφη, όπως μόνο αυτός μπορούσε.

Ο ηθοποιός Νίκος, που σφράγισε τη νιότη της πόλης, στα χρόνια της χούντας, με τη λειτουργία του Θεατρικού εργαστηρίου, σε καιρούς δύσκολους, με άποψη, με πείσμα, με αγάπη για το θέατρο.

Ο φίλος Νίκος, από τα χρόνια του θεατρικού εργαστηρίου, εγώ στον πάγκο με τα βιβλία στο Άνετον, με ατέλειωτες νυχτερινές κουβέντες και με την υποστήριξη του στα δύσκολα.

Ο άνθρωπος Νίκος, που έζησε σ’ αυτήν την πόλη που αγαπούσε και πονούσε και που  δεν επέτρεψε να τον πληγώσει. Πάντα γελαστός, οξυδερκής και αυτοσαρκαστικός.
Ο Νίκος Ναουμίδης δεν είναι ένας άνθρωπος του θεάτρου, είναι το ίδιο το θέατρο σ’ αυτή την πόλη. Ο Νίκος Ναουμίδης ήταν παρών ακόμη και μέσα από την ηθελημένη απουσία του. Ο Νίκος Ναουμίδης είναι παρών».