Skip to main content

Χρυσοχοΐδης: «Μέλημά μας να σώσουμε την οικονομία»

Τη Λάρισα επισκέφθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
«Είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις για την ίδια την οικονομία. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια απάντηση στην οικονομική κρίση, όχι αποζυμώντας το εισόδημα των φτωχών Ελλήνων και της μεσαίας τάξης, όχι παγώνοντας αποδοχές, αλλά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Πρώτιστο μέλημά μας όμως είναι να σώσουμε την οικονομία και στη συνέχεια να οδηγήσουμε τη χώρα σε νέους αναπτυξιακούς δρόμους», επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το απόγευμα στην Λάρισα.

Η επίσκεψη του υπουργού εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδειών κυβερνητικών στελεχών σε όλη τη χώρα, με στόχο την προβολή και στήριξη των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης αλλά και των μέτρων που εξήγγειλε. Γι αυτό και σχεδόν το σύνολο των δηλώσεών του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, περιστράφηκε γύρω από την οικονομία.

Ωστόσο με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην κοιλάδα των Τεμπών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, που μετέχει στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κατάστασης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και υποστήριξε ότι στη παρούσα φάση δίνεται βαρύτητα στην ομαλή λειτουργία των εναλλακτικών οδικών διαδρομών. Ο κ. Χρυσοχοϊδης, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει σχεδιασμός για την αντιμετώπιση ακόμα και των πιο ακραίων σεναρίων, καθώς και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση του κόστους που προκάλεσε το κλείσιμο των Τεμπών.

Για το θέμα του Αχελώου που γίνεται ευρεία συζήτηση με αντικρουόμενες απόψεις, υποστήριξε ότι είναι αναγκαίο το έργο για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα με τη μεταφορά της αναγκαίας ποσότητας νερού, τόνισε όμως ότι απαιτείται ορθολογική διαχείριση αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές στον πρωτογενή τομέα, υποδεικνύοντας μάλιστα και την αναγκαιότητα στροφής στον διατροφικό τομέα.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο θέμα της Οικονομίας ο υπουργός παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ κρίσιμη, τόσο σε ό,τι αφορά στους δείκτες όσο και στην πραγματική οικονομία, αλλά χαρακτήρισε ως μοναδική λύση και πρόταση τα μέτρα της κυβέρνησης. «Η αδύναμη οικονομική Ελλάδα, η καχεκτική Ελλάδα είναι ανίσχυρη Ελλάδα. Η χώρα που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα δάνειά της και τον προϋπολογισμό της είναι εξαρτώμενη», σημείωσε χαρακτηριστικά.