Skip to main content

Young Entrepreneurs Programme: Δωρεάν workshop στη Θεσσαλονίκη

Το workshop θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Reload Greece σε συνεργασία με το OK!Thess.

Workshop που στοχεύει να βοηθήσει τελειόφοιτους, μεταπτυχιακούς & ΜΒΑ φοιτητές, διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές και νέους επαγγελματίες να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες με διεθνή προσανατολισμό διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο εκπαιδευτικός οργανισμός Reload Greece με έδρα το Λονδίνο. Το workshop θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. σε συνεργασία με το OK!Thess στο χώρο του OK!Thess, στην οδό Κομοτηνής 2 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος επιτάχυνσης Young Entrepreneurs Programme (RG YEP).

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 φάσεις (IGNITE- ACCELERATE - PITCH). Από τον Οκτώβριο 2019 έως τον Δεκέμβριο 2019, πραγματοποιούνται 10 workshops σε κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στο Η.Β., την Ολλανδία, την Κύπρο και την Ελλάδα. Σε κάθε ένα από τα IGNITE εργαστήρια, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις ιστορίες επιτυχημένων επιχειρηματιών, να παρουσιάσουν οι ίδιοι τις ιδέες τους και να τις δουλέψουν σε συνεργασία με μέντορες από το επιχειρηματικό και το ακαδημαϊκό περιβάλλον προκειμένου να προκριθούν στην επόμενη φάση του RG YEP. Έχοντας λάβει υπόψη τις ανάγκες του οικοσυστήματος, φέτος το Reload Greece έχει αναπτύξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα δύο ταχυτήτων με σκοπό να υποστηρίξει ιδέες πρώιμου σταδίου καθώς και ομάδες πιο προχωρημένες. Το ενδιαφέρον του οργανισμού φέτος στοχεύει περισσότερο σε ιδέες που προέρχονται από τους τομείς MedTech, AgriTech, GreenTech, BioTech, FinTech, Αεροναυπηγικής, Κατασκευών και Τουρισμός.

Οι στρατηγικοί συνεργάτες για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Athens Centre for Entrepreneurship and Innovation (ACEin), Greentech Challenge του NTUA, το Cyprus Seeds καθώς και το Alba Graduate Business School.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης, ACCELERATE, οι 14 φιναλίστ, λαμβάνουν 7 εβδομάδες 1-to-1 καθοδήγηση από διαπιστευμένους μέντορες του δικτύου του Reload Greece και εξειδικευμένα masterclasses σε Δημιουργία Πρωτοτύπου, Κατοχύρωση Πατεντών, Growth Hacking, Οικονομικά για startups και Pitching. Οι μέντορες του Reload Greece είναι έμπειροι επιχειρηματίες και σύμβουλοι νεοφυών επιχειρήσεων, στελέχη σε διεθνείς εταιρείες όπως η AstraZeneca, η HSBC, η Vodafone κ.α. και υποστηρίζουν τις ομάδες ώστε καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους, να χτίσουν ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό πλάνο και να δημιουργήσουν ένα πετυχημένο pitch deck για την εκδήλωση του τελικού, PITCH, που θα διεξαχθεί στις 28/03/2020 στο Λονδίνο. Κάθε ομάδα θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την επιχειρηματική της ιδέα σε ένα πάνελ αξιότιμων κριτών, στους μέντορές τους καθώς και σε ένα διεθνές κοινό με σκοπό να κερδίσουν βραβεία και δώρα. Αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μια περιοδεία καινοτομίας καθώς και εγγυημένη πρόσβαση στο RG Challenge20, το εντατικό 11-ημερο <επιταχυντή> του Reload Greece που βοηθά startups να προσελκύσουν τον πρώτο γύρο χρηματοδότησής τους.

Το πρόγραμμα του Ignite workshop στη Θεσσαλονίκη είναι το ακόλουθο:

17:45 - 18:00: Εγγραφές
18:05 - 18:15: Παρουσίαση του προγράμματος RG YEP
18:15 - 18:30: Ομιλία από τον Δημήτρη Μουστάκα, Co-Founder της AidPlex
18:30 - 19:00: ‘Time to shine’ – Παρουσίαση επιχειρηματικών ιδεών στο κοινό
19:00 - 20.00: 1-to-1 συναντήσεις με μέντορες, χρήση μεθοδολογίας Reload Greece
20:00 - 20.15: Παρουσίαση βελτιωμένων επιχειρηματικών ιδεών μετά το mentoring
20:15 - 20:30: Επισκόπηση και δικτύωση

Για την εκδήλωση εγγραφείτε δωρεάν ΕΔΩ.