Skip to main content

Υπάρχει ελπίδα, λέει ο Π.Γερουλάνος

«Ήρθαμε εδώ να πούμε ότι υπάρχει ελπίδα» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου στη ΔΕΘ.
«Ήρθαμε εδώ να πούμε ότι υπάρχει ελπίδα, πολύ ελπίδα και αυτή προέρχεται από τη νέα ελληνική δημιουργία», τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου του υπουργείου στη ΔΕΘ.

«Όταν πήραμε την απόφαση να έρθουμε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είπαμε ότι δεν θα έρθουμε συμβατικά, γιατί κάθε τι συμβατικό χρεοκόπησε. Αν καταφέρει να σωθεί η ελληνική οικονομία και υπογραμμίζω το αν, το βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να σώσουμε απολύτως τίποτα από αυτά που μας οδήγησαν ως εδώ», επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού.

Το περίπτερο του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού είναι ένας χώρος που παραπέμπει σε εργαστήρι ελληνικής ταυτότητας και αναδεικνύει τις συνέργιες στο χώρο του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της δημόσιας τηλεόρασης.   

« Το περίπτερο αυτό είναι ένα εργαστήρι ελληνικής ταυτότητας που αναδεικνύει ό,τι καλό έχει να προσφέρει η Ελλάδα στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Ένα τέτοιο εργαστήρι θέλουμε να είναι και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού», επεσήμανε ο κ. Γερουλάνος, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει για τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του οποίου θα φιλοξενούνται, κάθε χρόνο, δράσεις για μεγάλους πολιτισμούς (το 2011 για τη Μέση Ανατολή, το 2012 για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το 2013 για την Κίνα, το 2014 για τη Ρωσία και το 2015 για τις ΗΠΑ).

Το περίπτερο 3 του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού απαρτίζεται από 11 νησίδες, οι οποίες «αφηγούνται» το αντικείμενο του υπουργείου. Η θεματολογία τους αφορά την πολιτιστική παράδοση, τη σύγχρονη δημιουργία, την τουριστική ανάπτυξη, τη λειτουργία της ΕΡΤ, τα οπτικοακουστικά αρχεία και τον αθλητισμό. Στόχος του είναι να μυηθεί ο επισκέπτης στις παραπάνω ενότητες, αλλά και να έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε δράσεις.