Skip to main content

Υπάρχει σχέδιο για το μέλλον, διαβεβαιώνει ο Πεταλωτής

Σαφώς και υπάρχει σχέδιο για το μέλλον. Ας μη ξεχνάμε ότι αποφύγαμε την χρεοκοπία, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει.
«Σαφώς και υπάρχει σχέδιο για το μέλλον. Ας μη ξεχνάμε ότι αποφύγαμε την χρεοκοπία», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ-1.

Παραπέμποντας στη σχετική χτεσινή αναφορά του πρωθυπουργού, Γ. Πεταλωτής, τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο συναγερμός δεν έχει λήξει και ότι «φυσικά δεν θα πρέπει να τρέφουμε ψευδαισθήσεις, ότι πατάμε ένα κουμπί και ξεπερνιέται η κρίση, ότι πατάμε ένα κουμπί και έρχεται η ανάπτυξη».

Σημείωσε δε ότι υπάρχει πρόγραμμα έως το 2012 και επεσήμανε ότι ευθύνεται η διακυβέρνηση της ΝΔ εάν οι δείκτες δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο κόσμος δεν είναι τρομαγμένος αλλά ώριμος και έχει αντιληφθεί ότι το πάρτι που γινόταν επί δεκαετίες και η ασυδοσία δεν μπορούν πλέον να προχωρήσουν.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση κάνει τα πάντα προκειμένου «οι αδύναμοι συμπολίτες μας των χαμηλών εισοδημάτων να τυχαίνουν όλων εκείνων των ευεργετημάτων, έτσι ώστε η ζωή τους να γίνεται πιο εύκολη».

Αναφορικά με τις επενδύσεις, ο εκπρόσωπος είπε ότι για να γίνει η χώρα ελκυστική, δεν αρκεί ούτε ένα μόνο νομοθέτημα, ούτε ένα κίνητρο, αλλά «απαιτείται μια σειρά από κινήσεις, που να δημιουργήσουν ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον, σταθερό δημοσιονομικό περιβάλλον, σταθερό εργασιακό περιβάλλον με ξεκάθαρες εργασιακές σχέσεις, με λιγότερη γραφειοκρατία και μια διαφορετική δημόσια διοίκηση».

Ερωτηθείς σχετικά με την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και πετρέλαιο κίνησης, για την οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε χτες ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί - τουλάχιστον όχι ακόμη- διότι δεν υπάρχει ο κατάλληλος μηχανισμός αναδιανομής για τα μεσαία και τα αδύναμα στρώματα, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις προκειμένου να υπάρχει μηχανισμός ώστε να μην υπάρξει μαζική αύξηση ΦΠΑ σε καταναλωτικά προϊόντα.

«Να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό δεν είναι μετρολογία, αυτό είναι αλήθεια. Τις αλήθειες πρέπει να τις λέμε», τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε ότι «τα σενάρια, τα οποία μπορεί να είναι πέντε ή δέκα, δεν μπορούμε να τα παρουσιάσουμε ως αποφάσεις».

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα για τις αρμοδιότητες των νέων αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών, καθώς «είναι αποσαφηνισμένες» και συμπλήρωσε ότι είναι θέμα επεξεργασίας των Προεδρικών Διαταγμάτων.

Είπε επίσης ότι «οι αρμοδιότητες ασκούνται ακόμη και χωρίς την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων, γιατί τα υπουργεία λειτουργούν κανονικά και θα υπάρχει ανακατανομή, εφόσον βέβαια εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα σε σύντομο χρονικό διάστημα».