Skip to main content

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Χάλκης ο Τσαβούσογλου

«Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή», δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τάσσεται  ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, ΑΚΡ (ΚόμμαΔικαιοσύνης & Ανάπτυξης), και πρόεδρος τηςΚοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Πρέπει να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή», δηλώνει ο κ.Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ψήφισμα που εγκρίθηκε πρόσφατα στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση σχετικά με το μειονοτικό (το ψήφισμα στηριζόταν σε σχετική έκθεση), ο Τσαβούσογλου, αφού αναφέρει τα περί Θεολογικής Σχολής, σημειώνει ότι η Τουρκία πρέπει πια να εγκαταλείψει την αντίληψη θα το κάνουμε αν το κάνει και η Ελλάδα. «Πρέπει να μην είμαστε εξολοκλήρου πιστοί στην αρχή της αμοιβαιότητας», υπογράμμισε ο κ.Τσαβούσογλου.