Skip to main content

Υπερίσχυσαν τα λουκέτα στην Ηπειρο το 2010

Περισσότερα λουκέτα καταγράφηκαν στην Ήπειρο το 2010 σε σχέση με τις νέες εταιρίες που ιδρύθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
Περισσότερα λουκέτα (166) καταγράφηκαν στην Ηπειρο σε σχέση με τις νέες εταιρίες που άνοιξαν το 2010 και ανέρχονται σε 95, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάζονται στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας από τα Επιμελητήρια της χώρας. Βέβαια, δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το αν είναι μόνο η οικονομική κρίση που οδήγησε τις επιχειρήσεις στο κλείσιμο ή αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

Ειδικότερα, στο μητρώο του  Επιμελητηρίου Ιωαννίνων ενεγράφησαν 57 νέες επιχειρήσεις  και διαγράφηκαν 105, από τις οποίες είναι 6 μεταποιητικές, έναντι 39 των διαγραφόμενων, 15 εμπορικές έναντι 20 που έκλεισαν και παροχής υπηρεσιών 36 έναντι 46 που έβαλαν λουκέτο.

Στο Επιμελητήριο Άρτας εγγράφηκαν 11 νέες εταιρίες  και διαγράφηκαν 14. Ανά κατηγορία δεν ενεγράφη καμία μεταποιητική εταιρία, ενώ διαγράφηκαν δυο, άνοιξαν 6 εμπορικές έναντι 7 που έκλεισαν και ιδρύ8ηκαν 5 παροχής υπηρεσιών έναντι 5 που έκλεισαν.

Στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας υπερτερούν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων που ανέρχονται σε 12 συγκριτικά με τις 6 που έβαλαν λουκέτο. Από αυτές 2 ήταν νέες μεταποιητικές εταιρίες, έναντι μίας που έκλεισε, ενώ ιδρύθηκαν 6 εμπορικές και 5 παροχής υπηρεσιών έναντι μίας που έκλεισε.

Στο Επιμελητήριο Πρέβεζας ενεγράφησαν 15 νέες επιχειρήσεις και διαγράφηκαν 41. Τα λουκέτα 166 επιχειρήσεων προκάλεσαν και ανάλογη μείωση θέσεων εργασίας, οδηγώντας στην ανεργία αρκετούς εργαζόμενους.