Skip to main content

Υπεξαίρεση: Νέα περίπτωση απόκρυψης φακέλου αποκάλυψε μάρτυρας

Προϊσταμένη της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου Θεσσαλονίκης αποκάλυψε πως συνάδελφός της προσπάθησε να κρύψει φάκελο του 2007 που αφορούσε διαβιβαστικά πληρωμών του δήμου.

Νέο περιστατικό απόκρυψης στοιχείων αποκάλυψε υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης, που από τον Απρίλιο του 2013 είναι προϊσταμένη της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, κατά την κατάθεσή της στη δίκη για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.

Η ίδια, ερωτηθείσα από την πολιτική αγωγή, επιβεβαίωσε πως ένας εκ των κατηγορουμένων στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης των 17,9 εκατ. ευρώ, προσπάθησε να αποκρύψει έγγραφα και στοιχεία που τον αφορούσαν. Όπως είπε η μάρτυρας, ο εν λόγω κατηγορούμενος την πήρε δύο φορές τηλέφωνο και της ζήτησε να μην προσκομίσει στην πολιτική αγωγή έγγραφα με πληρωμές του 2007, αλλά αντίθετα να δώσει έγγραφα του 2006. Στην κατάθεσή της είπε πως δεν έκανε αναφορά για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς, όπως ανέφερε, βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Η μάρτυρας προχώρησε σε μία ακόμη αποκάλυψη. Όπως ανέφερε, κατέβηκε μαζί με μία συνάδελφό της από το τμήμα Εσόδων στο αρχείο του δήμου, προκειμένου να ψάξουν για έναν φάκελο του 2007, που περιείχε διαβιβαστικά πληρωμών του δήμου σε Ταμείο, υπογεγραμμένα από τον κατηγορούμενο. «Την είδα να προσπαθεί να κρύψει τον φάκελο. Της είπα ότι δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό και τον πήρα», σημείωσε.

Η ίδια υποστήριξε πως η συγκεκριμένη συνάδελφός της, που προσπάθησε να αποκρύψει τα στοιχεία, ήταν γραμματέας στην ΕΔΕ που είχε διατάξει ο κατηγορούμενος, μόλις είχε σκάσει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης.