Skip to main content

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές στο όρος Μπέλες

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο το μεσημέρι στο όρος Μπέλες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών συμμετέχουν 65 πεζοπόροι πυροσβέστες και δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.
Υπό έλεγχο τέθηκαν οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το Σάββατο το μεσημέρι στο όρος Μπέλες. Στην επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών συμμετέχουν 65 πεζοπόροι πυροσβέστες από τα πυροσβεστικά κλιμάκια Σερρών, Κιλκίς, Ποροΐων, Σιδηροκάστρου και Θεσσαλονίκης, ενώ από αέρος συμμετέχουν και σήμερα δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.

Η καλοκαιρία και η άπνοια των ανέμων στην περιοχή αποτελούν τους καλύτερους συμμάχους στην προσπάθεια των πυροσβεστών να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

Άγνωστη παραμένει μέχρι αυτή την ώρα η καταστροφή που επήλθε στις δασικές εκτάσεις πάνω από την περιοχή της Λιβαδιάς στις πλαγιές του Μπέλες, ενώ στάχτη έγιναν πολλά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης στην κορυφογραμμή του όρους Βέλες, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική περιοχή της όμορης χώρας της ΠΓΔΜ και εξαπλώθηκε γρήγορα στο Μπέλες.