Skip to main content

Υπό κατάληψη από εργαζόμενους ο Οίκος Ναύτου

Σε κατάληψη του κτηρίου του Οίκου Ναύτου προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένταξη του Οίκου από τον Απρίλιο στον ΕΟΠΠΥ.

Σε κατάληψη του κτηρίου του Οίκου Ναύτου(Υγειονομική Περίθαλψη Ναυτικών) προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ένταξη του Οίκου από τον Απρίλιο στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Σε ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι ζητούν τη συνέχιση της ανεξάρτητης λειτουργίας του ιατροφαρμακευτικού φορέα. Αναφέρουν ότι η ναυτική οικογένεια χάνει τον ασφαλιστικό φορέα που της παρείχε κατά αποκλειστικότητα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδότηση ανεργίας και πρόνοιας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Γκιουλάκης Στέργιος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο πρόχειρο και υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διάταξη που να λέει ότι διασφαλίζονται στο σύνολό τους, οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων και η δομή του φορέα.

Στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι από 01/04/2012, ο Οίκος Ναύτου γίνεται μέλος του ΕΟΠΥΥ και ότι οι υπάλληλοί του «δεν παθαίνουν τίποτα, συνεχίζουν, όπως και οι υπάλληλοι των προηγούμενων ταμείων, να εργάζονται για τον ΕΟΠΥΥ».