Skip to main content

Υπό κατάληψη η νομαρχία Φλώρινας

Κατάληψη στη νομαρχία Φλώρινας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων.
Κατάληψη στη νομαρχία Φλώρινας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς που διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από τον περασμένο Ιανουάριο εκ μέρους της εταιρείας που κατασκευάζει το έργο.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα με δίωρες συμβολικές καταλήψεις, όμως από χθες όλες οι υπηρεσίες της νομαρχίας έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω της κατάληψης του κτιρίου.

Η κινητοποίηση γίνεται με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί και με κατάληψη άλλων υπηρεσιών.

Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσης δίωρος αποκλεισμός της οικονομικής εφορίας Φλώρινας, ενώ αύριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέφανο Μπίρο, αναμένεται να γίνει δίωρος αποκλεισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν και στον αποκλεισμό του τελωνείου.

«Θα συνεχίσουμε τους αποκλεισμούς μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη οπότε θα συναντηθούμε με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών», σημείωσε ο κ. Μπίρος και τόνισε ότι το πρόβλημα των εργαζομένων είναι μεγάλο, καθώς λόγω και της συγκυρίας της οικονομικής κρίσης υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης.

Σημειώνεται ότι το φράγμα της Τριανταφυλλιάς θεωρείται πολύ σημαντικό έργο για τον νομό, καθώς θα χρησιμεύσει για την άρδευση αγροτικής έκτασης 50.000 στρεμμάτων και την υδροδότηση της πόλης της Φλώρινας και των γύρω περιοχών.