Skip to main content

Υπό κατάληψη η Νομική Σχολή του ΑΠΘ

Κατάληψη στο κτήριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα φοιτητές - μέλη συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης. Την Παρασκευή οι εκλογές.

Κατάληψη στο κτήριο της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) πραγματοποίησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα φοιτητές - μέλη συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης, αντιδρώντας στην εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στη διεξαγωγή - στα πλαίσια αυτού - των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Οι εκλογές ήταν προγραμματισμένες για σήμερα, 15 Φεβρουαρίου (έναρξη στις 9.00 το πρωί), στη Νομική Σχολή, ωστόσο, οι φοιτητές κατέλαβαν συγκεκριμένους χώρους και αίθουσες, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία, με σκοπό την παρεμπόδισή της. Όπως υποστηρίζουν, ο νόμος καταδικάστηκε από το φοιτητικό κίνημα, ενώ με την εκλογή του Συμβουλίου θα ξεκινήσει και τυπικά η πλήρης εφαρμογή του.

Την Παρασκευή οι εκλογές

Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών.

Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για την Παρασκευή εξαιτίας της συγκέντρωσης φοιτητών και μελών ΔΕΠ έξω από το κτήριο της Νομικής Σχολής και της κατάληψης που έκαναν φοιτητές λίγο πριν τα μεσάνυχτα