Skip to main content

Υπό την απειλή σκουπιδιών και πάλι η Θεσσαλονίκη

Να μην δουλεύουν υπερωριακά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ σήμερα και αύριο ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Να μην δουλεύουν υπερωριακά οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, εφόσον δεν πληρώνονται για αυτό, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Σήμερα και αύριο ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

«Ο ΧΥΤΑ το Σαββατοκύριακο υπολειτουργεί καθώς δέχεται τη μισή ποσότητα σκουπιδιών σε ημερήσια βάση (1.500 τόνους) από ό,τι τις καθημερινές. Η Ομοσπονδία ωστόσο αποφάσισε να μην εργάζεται κανείς υπερωριακά, αφού δεν πληρώνεται για αυτό, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα. Αν αυτό συνεχιστεί σταδιακά θα υπάρξει πρόβλημα», δήλωσε ο πρόεδρος τον εργαζομένων ΧΥΤΑ Μαυροράχης, Κώστας Ζέρβας. Εκτιμά, ωστόσο, ότι , η απόφαση αυτή της ομοσπονδίας δε σημαίνει ότι άμεσα θα δημιουργηθεί πρόβλημα αλλά σε βάθος χρόνου.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Διαμαρτύρονται για τις περικοπές των μισθών, τα φορολογικά χαράτσια και το καθεστώς εφεδρείας που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.