Skip to main content

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων

Ο οργανισμός ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης που σηματοδοτεί τη σαφή και πλήρη ρύθμιση και ενίσχυση της σχέσης ΟΠΑΠ ΑΕ και των χιλιάδων πρακτόρων της.
Στην υπογραφή σύμβασης με τους πράκτορες προχώρησε ο ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η υπογραφή ατομικών συμβάσεων, η πρώτη από τις οποίες -αυτή του κ. Κυριάκου Τοπτσίδη, Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των πρακτόρων ΠΟΕΠΠΠ- υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας, σηματοδοτεί τη σαφή και πλήρη ρύθμιση και ενίσχυση της σχέσης ΟΠΑΠ ΑΕ και των χιλιάδων πρακτόρων της.

Η σύμβαση, το περιεχόμενο της οποίας είχε εγκριθεί κατά τη Γενική Συνέλευση των πρακτόρων στις 29 Ιουνίου 2009, δίνει οριστικό τέλος σε μία εκκρεμότητα πενήντα ετών ως προς τη σχέση της ΟΠΑΠ με το δίκτυο πρακτορείων της, το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων της χώρας - επτά φορές μεγαλύτερο από το επόμενο.

Η σύμβαση κατοχυρώνει τα οικονομικά δικαιώματα των πρακτόρων στη μέχρι σήμερα διοικητική και προσωποπαγή άδειά τους, διασφαλίζοντας έτσι 5.000 οικογένειες και διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας ΟΠΑΠ-πρακτόρων στηριγμένο στην αυστηρή τήρηση των αρχών του σεβασμού του καταναλωτή-παίκτη, του υπεύθυνου στοιχηματισμού και της καταπολέμησης της εξάρτησης, του παιδικού στοιχηματισμού και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Στις αμέσως επόμενες ημέρες, η ΟΠΑΠ θα αποστείλει το κείμενο της σύμβασης σε κάθε πράκτορα προσωπικά προς υπογραφή.

Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων σηματοδοτεί την επιτυχή ολοκλήρωση και των τεσσάρων βασικών προτεραιοτήτων, που η διοίκηση του κ. Χατζηεμμανουήλ είχε θέσει ως κεντρικούς στόχους της, όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας. Οι άλλες τρεις προτεραιότητες αφορούσαν στην εσωτερική αναδιοργάνωση της εταιρείας, στη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της τεχνολογικής υποδομής και την σταδιακή ανανέωση των παιγνιδιών και στον εξορθολογισμό και τη διαφάνεια της διαδικασίας οικονομικών ενισχύσεων και χορηγιών. Η ολοκλήρωσή τους παρέχει πλέον στην εταιρεία το ασφαλές υπόβαθρο, προκειμένου να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση της στρατηγικής της για διεθνή ανάπτυξη.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ κ. Χρήστο Χατζηεμμανουήλ: «Η υπογραφή της σύμβασης αποτελούσε για εμάς έναν βασικό στόχο, ο οποίος επετεύχθη με τους καλύτερους όρους, τόσο για την ΟΠΑΠ όσο και για τους πράκτορες. Μέσω αυτής, η εταιρία ενισχύεται λειτουργικά, αποκτώντας ένα ακόμα πλεονέκτημα στην πορεία ανάπτυξης που έχουμε δρομολογήσει. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς οι αρχικοί στόχοι που θέσαμε αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της εταιρίας, έχουν πλέον επιτευχθεί στο σύνολό τους. Σε συνδυασμό με την αποτελεσματική υπεράσπιση του ελληνικού μονοπωλίου, οι ενέργειες αυτές μας επιτρέπουν να στραφούμε με αυτοπεποίθηση στη διεκδίκηση σημαντικού ρόλου στη διεθνή αγορά των τυχερών παιγνίων. Σταθερός σύμμαχος στην όλη πορεία μας είναι οι πράκτορες.»

«Η ιστορική στιγμή υπογραφής της Σύμβασης ΟΠΑΠ-Πρακτόρων, είναι μέρα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων του δικτύου των Πρακτορείων. Η ΟΠΑΠ δένεται με το δίκτυο της και εμείς νοιώθουμε την ασφάλεια της συνεργασίας με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην παγκόσμια αγορά. Μαζί θα αντιμετωπίσουμε και την οικονομική κρίση. Με ανταγωνιστικά προϊόντα θα πάρουμε πίσω τη μερίδα των ιντερνετικών και των άλλων παρανόμων, που αναπτύσσονται σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου, της ΟΠΑΠ και του κλάδου μας. Οι Έλληνες εμπιστεύονται μόνο το φυσικό δίκτυο των πρακτορείων και η συμφωνία μας με την ΟΠΑΠ την καθιστά κυρίαρχη στην ελληνική αγορά. Όσοι έλπιζαν να διαλύσουν το δίκτυο των πρακτορείων μας, σήμερα πήραν την απάντησή τους.», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ κ. Κυριάκος Τοπτσίδης.