Skip to main content

Υπογράφτηκε σύμβαση μεταξύ Ν. Κοζάνης και Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης

Υπογράφτηκε σήμερα σύμβαση από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης που χρηματοδοτεί την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης με επιπλέον ποσό 300.000 ευρώ από το ΚΑΠ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Με την προγραμματική σύμβαση, που υπογράφτηκε σήμερα, η ΝομαρχιακήΑυτοδιοίκηση Κοζάνης χρηματοδοτεί την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων καιΚοζάνης με επιπλέον ποσό 300.000 ευρώ από κονδύλια των Κεντρικών ΑυτοτελώνΠόρων (ΚΑΠ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης για τη συνέχιση καιολοκλήρωση των εργασιών στο Επισκοπείο, το οποίο θα επανέλθει στηνπροτεραία του αίγλη.

Το Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης είναι ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα κτίρια της Κοζάνης, χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικό μνημείο με Βασιλικό Διάταγμα του 1937.

Η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παύλος καταβάλλουν μια σημαντική προσπάθεια για τη συντήρηση, αναπαλαίωση και αποκατάσταση του ιστορικού αυτού κτιρίου.

Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, η οποία μέχρι σήμερα χρηματοδότησε την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης με το ποσό των 358.694 ευρώ από κονδύλια του Τοπικού Πόρου για το έργο της αναπαλαίωσης του Επισκοπείου.

Με την παρούσα προγραμματική σύμβαση πιστοποιείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, η άριστη και αγαστή συνεργασία μεταξύ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης στην υπηρέτηση των κοινωνικών, θρησκευτικών και εθνικών μας στόχων.