Skip to main content

Υπόμνημα Ρουσόπουλου για το Βατοπέδι

Mε γραπτό υπόμνημα προς την προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου ο Θ. Ρουσόπουλος υποστηρίζει ότι ουδείς έχει καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον του.
Mε γραπτό υπόμνημα προς την προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου ο πρώην υπουργός Θ. Ρουσόπουλος υποστηρίζει ότι ουδείς έχει καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον του και σημειώνει ότι ούτε από τις εκθέσεις των ορκωτών εκτιμητών προκύπτει ζημία για το Δημόσιο.

Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά «οι μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές διαδικασίες διερεύνησης της επίμαχης υπόθεσης εμφανίζουν όλα τα χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης, με αναπόδραστη συνέπεια την ισχύ του αξιώματος "ου με πείσεις, καν με πείσεις", όπερ καθιστά άνευ νοήματος, ουσίας και σημασίας, ήτοι εντελώς περιττή, την προβολή οποιουδήποτε υπερασπιστικού επιχειρήματος στην παρούσα φάση: η υποταγή της έννομης τάξης στις πολιτικές, μάλλον μικροκομματικές, σκοπιμότητες δεν επιτρέπει επί του παρόντος, αντικειμενικά, την προβολή σχετικών υπερασπιστικών ισχυρισμών, πέραν όσων έχουν ήδη προεκτεθεί, όχι μόνον με το παρόν. Όταν η όλη υπόθεση περιέλθει, όπως αναμένω, στην αρμοδιότητα μη κομματικών οργάνων, ήτοι των αμερόληπτων και ανεξάρτητων δικαστών, θα αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο πρώην Υπουργός μεταξύ άλλων σημειώνει ακόμη ότι «σε συνδυασμό, άλλωστε και με την μη επέλευση -συνδρομή σχετικής περιουσιακής ζημίας εις βάρος του Δημοσίου, όπως προκύπτει από εκθέσεις του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών και άλλες εκθέσεις ενός γνωστού διεθνούς οίκου εκτιμητών, οι οποίες προϋπήρχαν της απόφασης για τη διενέργεια της παρούσας εξέτασης αλλά, όπως, επίσης, αποκαλύπτεται από έγκυρα μέσα ενημέρωσης, απεκρύβησαν σκοπίμως με προφανείς, τουλάχιστον επιλήψιμους, σκοπούς, αντικείμενους στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος».