Skip to main content

Υποψήφιος για το ΦοΣΔΑ Κ. Μακεδονίας ο Μπουτάρης

Μπούρδες τα περί μόλυνσης του περιβάλλοντος και χοντροκέφαλοι οι πολίτες που διαμαρτύρονται για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας, τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Της Κάτιας Γερακαρίτου

Την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι το σκουπίδι δεν έχει κόμμα.

«Μέχρι τώρα υπήρχε μια διάθεση κομματικής ισορροπίας. Το σκουπίδι δεν έχει κόμμα, δεν έχουμε σκουπίδια ΠΑΣΟΚ και σκουπίδια της ΝΔ. Δεν είναι θέμα κομματικό πια. Θα είναι δυστύχημα εάν συνεχίσουμε να έχουμε τις παλιές αντιλήψεις» υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι θα πρέπει ο ΦοΣΔΑ να αντιμετωπιστεί σε άλλη βάση.

«Η Θεσσαλονίκη, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός σκουπιδιών στην Κ. Μακεδονία, πρέπει να έχει λόγο στον Φορέα και να αποδεικνύει πως θα γίνονται τα πράγματα» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρης, «πρέπει να αναδειχθεί ένα συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των δήμων, το οποίο θα πρέπει να δημιουργήσει μια διαχειριστική ομάδα αποκλειστικά με τεχνοκράτες που θα χειρίζεται τα φλέγοντα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι ο ΦοΣΔΑ θα πρέπει να καταπιαστεί άμεσα με τον Σταθμό Μεταφόρτωση Απορριμμάτων στη Νέα Ευκαρπία. «Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι πληρώνουμε 10.000 ευρώ την ημέρα στον εργολάβο, αλλά το έργο δεν γίνεται. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Ζήτησα και από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και από την αστυνομία να παρέμβουν», είπε. Χαρακτήρισε μπούρδες τα περί μόλυνσης του περιβάλλοντος και χοντροκέφαλους  τους πολίτες που διαμαρτύρονται.

Το δεύτερο πρόβλημα που πρέπει να ασχοληθεί ο ΦοΣΔΑ, σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, είναι η αποκατάσταση της πρώην χωματερής στο Δερβένι. Το τρίτο πρόβλημα είναι ο ΧΥΤΑ της Μαυροράχης για τον οποίο είπε ότι πρέπει να ενισχυθεί «Αν μέσα σε 1,5 χρόνο δεν γίνουν οι δύο κυψέλες, τότε θα εξάγουμε σκουπίδια στα Σκόπια», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης. Τέλος μίλησε για την χωροθέτηση υποδομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και την ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων.