Skip to main content

Υποστήριξη Γκουτιέρες στη μεταναστευτική πολιτική

Τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων, που προωθεί η κυβέρνηση εξέφρασε στον υπουργό Εσωτερικών ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.
«Το μήνυμα είναι σαφές. Η χώρα πρέπει να προχωρήσει μέσα από αλλαγές, οι οποίες θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφάλειας και συνθήκες ισότιμης ένταξης των νομίμων οικονομικών μεταναστών στο κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι έχουμε την υποστήριξη και τη συνδρομή σε όλες αυτές τις αλλαγές και του κ. Γκουτιέρες και, επίσης, ήταν για εμάς πολύ σημαντικό που είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε όλες αυτές τις αλλαγές που συντελούνται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Ραγκούσης, προσθέτοντας: «Αλλαγές που, όπως και εκείνος είχε την ευκαιρία να μας εξηγήσει, συντελούνται διεθνώς και σε Ευρωπαϊκό, επίσης, επίπεδο».

Από την πλευρά του ο κ. Γκουτιέρες σημείωσε ότι από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας το βασικό θέμα είναι αυτό του ασύλου, των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από προστασία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. «Όμως, μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να εξετάζουμε αυτά τα θέματα του ασύλου σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Ελλάδα ανοίγει ευρύτερα το ζήτημα, που αφορά στην αναμόρφωση του ασύλου, τη μεταναστευτική πολιτική, το ζήτημα της πολιτογράφησης και ενσωμάτωσης με σκοπό να προαχθεί η κοινωνική ισότητα», πρόσθεσε ο κ. Γκουτιέρες.

«Από την άποψη του ασύλου, που είναι δική μας αρμοδιότητα, στηρίζουμε πλήρως τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Αλλά, είμαστε και πολύ χαρούμενοι που λαμβάνει χώρα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο και ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε όλα τα μέτρα που συζητώνται στην ελληνική κοινωνία», κατέληξε ο κ. Γκουτιέρες.