Skip to main content

Υποσχέσεις Μπατζελή στους αγρότες της Καβάλας

Η υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα στην καταβολή αποζημιώσεων στους σπαραγγοπαραγωγούς της περιοχής Νέστου.
Την ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτών του νομού Καβάλας για θέματα που τους «καίνε» υποσχέθηκε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, κατά τη συνάντησή της στην Αθήνα με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Καβάλας, παρουσία των βουλευτών Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τιμοσίδη, Σάββα Εμινίδη και Δημήτρη Παπουτσή –που είχαν και την πρωτοβουλία για τη συνάντηση.

Συγκεκριμένα, η υπουργός υποσχέθηκε να ξεπεραστούν τα τυπικά προβλήματα που προβάλλει ο ΕΛΓΑ για την καταβολή αποζημιώσεων στους σπαραγγοπαραγωγούς της περιοχής Νέστου, καθώς και την ενίσχυση των αμυγδαλοπαραγωγών του δήμου Ορφανού, που έως τώρα δεν αποζημιώνονται αδικαιολόγητα για "ακαρπία" των δένδρων τους.

Επίσης, η κ. Μπατζελή διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να διακοπεί η χρηματοδότηση κατασκευής του –ζωτικής σημασίας- Φράγματος Μαρμαρά (στο δήμο Ορφανού) και άλλων αρδευτικών έργων στο νομό Καβάλας, ενώ αποδέχθηκε το αίτημα καθορισμού περιοχών στο νομό για δενδροκαλλιέργεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, πλην της υπουργού Αγροτ. Ανάπτυξης και των εκπροσώπων της Καβάλας, υπηρεσιακοί παράγοντες (γεν. γραμματείς και διευθυντές τμημάτων του υπουργείου) που θα επεξεργαστούν περαιτέρω τα θέματα για τα οποία δεσμεύθηκε η κ. Μπατζελή. Οι περίπου 15 αγρότες του νομού, που κατέθεσαν τα αιτήματά τους στην Αθήνα, αποχώρησαν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με την υπουργό.