Skip to main content

«Υποτιμάει την νοημοσύνη των πολιτών ο Καραμανλής»

Για υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ανακοίνωση για την επιστολή του στον πρόεδρο της Προανακριτικής για το Βατοπέδι.
Του Σπύρου Νάννου


Για υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ανακοίνωση για την επιστολή του στον πρόεδρο της Προανακριτικής για το Βατοπέδι.

Όπως είπε, «…είναι δικαίωμα του κ. Καραμανλή να μη θέλει να απαντήσει επί της ουσίας στην κλήτευση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, και έργο της Επιτροπής η αξιολόγηση της επιστολής του. Το  να υιοθετεί, όμως, ο πρώην Πρωθυπουργός, ακόμα και σήμερα, ισχυρισμούς  για ανυπαρξία ευθυνών Υπουργών της κυβέρνησής του, αλλά και να προτάσσει τις παντελώς ανυπόστατες θέσεις της ΝΔ, περί μη ύπαρξης ζημίας του Δημοσίου, αποτελεί άρνηση της πραγματικότητας και υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών».

Θυμίζουμε πως στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισημάνει πως είναι «…αυτονόητο ότι υπάρχει ζημία του δημοσίου από το σκάνδαλο», προσθέτοντας πως οι επιτροπές αποφασίζουν κατά τη θεώρηση και τη βούλησή τους, εκτιμώντας ότι θα ήθελαν ακριβή προσδιορισμό της ζημίας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ακόμα και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς εκτίμησε ότι υπήρξε πολλή μεγάλη ζημία.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε δριμεία κριτική στη ΝΔ, διερωτώμενος «…πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί μετά από τόσα χρόνια φυγομαχίας να ανακαλύψει αυτό το καινούριο εύρημα ότι δεν υφίσταται ζημία του δημοσίου». Τόνισε ακόμα πως η Νέας Δημοκρατία «…προσπάθησε να επενδύσει με πλαστά διλήμματα το μέγεθος της φυγής της από τις επιτροπές», ενώ έκανε λόγο για πολλαπλές μεταβιβάσεις μεγάλων εκτάσεων και «…ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε οφ σορ εταιρείες που δημιουργήθηκαν γι’ αυτό το λόγο». Και κατέληξε λέγοντας πως «…είναι δεδομένη και προκλητική και η ζημία του δημοσίου και η στάση της ΝΔ».