Skip to main content

Υπουργείο Υγείας: Αξιοποίηση δομών για την προστασία αστέγων

Αξιοποίηση δομών για την προστασία των αστέγων ατόμων ή οικογενειών που στερούνται κατοικίας, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο, οργανώνει το υπουργείο Υγείας.

 

Αξιοποίηση δομών για την προστασία των αστέγων ατόμων ή οικογενειών που στερούνται κατοικίας, ιδιαίτερα κατά την χειμερινή περίοδο, οργανώνει το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.
 
Συγκεκριμένα, το υπουργείο έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια για την αξιοποίηση όλων των υπαρχουσών δομών και με έγγραφό του προς όλους τους γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει ζητήσει να ενημερωθούν σχετικά οι περιφέρειες και οι δήμοι, προκειμένου να ορίσουν κλειστούς θερμαινόμενους χώρους, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι και προσβάσιμοι επί 24ώρου βάσεως κατά τις ημέρες που η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι κάτω των 4ο βαθμών Κελσίου, ώστε άμεσα να προωθούνται για προσωρινή φιλοξενία άστεγα άτομα.
 
Σημειώνεται ότι οι ακριβείς διευθύνσεις αναμένεται να γνωστοποιηθούν εγγράφως στο υπουργείο μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας των υπευθύνων για κάθε περαιτέρω συνεννόηση.