Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Την αισθητή πτώση της τουριστικής κίνησης μέχρι και το Σεπτέμβριο επισήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας.

Πτώση κατά 10% σημείωσε η τουριστική κίνηση στο Ν. Καβάλας  μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Ν. Καβαλάς, κ. Απόστολο Αθιανά.

Οι κρατήσεις παρουσιάστηκαν αισθητά μειωμένες τους μήνες Μάιο-Ιούνιο, ενώ σε φυσιολογικά επίπεδα κινήθηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Τα αίτια της πτώσης αυτής, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αποδίδονται στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης, έχοντας ως επακόλουθο τη μείωση του αριθμού των κρατήσεων.
Παράλληλα ο κ. Αθιανάς ανέφερε και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός στις τουριστικές υποδομές.

Υπογράμμισε ότι όσον αφορά την πόλη της Καβάλας απαραίτητη κρίνεται η μετατροπή μέρους του λιμανιού σε μαρίνα, ενώ η ολοκλήρωση των κάθετων αξόνων με τη Βουλγαρία και η σιδηροδρομική σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη θα έδιναν μια νέα ώθηση στον τουρισμό κάνοντας ακόμα ευκολότερη την πρόσβαση στην περιοχή μετά την αποπεράτωση και της Εγνατίας Οδού, η οποία βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή.
Ακόμα ο πρόεδρος του Συνδέσμου δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των στοχευμένων αγορών ( Βαλκάνια,  Γερμανία, Σκανδιναβία).A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ