Skip to main content

Υψηλή η συγκέντρωση σωματιδίων στη Θεσσαλονίκη

Οι μετρούμενες συγκεντρώσεις σωματιδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι διπλάσιες από το επιτρεπτό όριο, όπως αναφέρει έρευνα.
Οι μετρούμενες συγκεντρώσεις σωματιδίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι διπλάσιες από το επιτρεπτό όριο, όπως αναφέρει σχετική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν σε Hμερίδα, που συνδιοργανώνουν το ΤΕΕ κεντρικής Μακεδονίας και το τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, οι μετρούμενες συγκεντρώσεις είναι πολύ υψηλότερες από το επιτρεπόμενο όριο, ιδιαίτερα στο κέντρο (περίπου διπλάσιες από το επιτρεπτό όριο των 50 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο που προβλέπει η ΕΕ). Υψηλές τιμές καταγράφονται, επίσης, στους δυτικούς δήμους, αλλά και σχετικά οριακά επίπεδα στον ανατολικό τομέα.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 12 μηνών, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε περιοχές από τη Σίνδο μέχρι τη Θέρμη.

Στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Ν. Τσιούμης» του Πολυτεχνείου, θα παρουσιαστούν αναλυτικά στοιχεία της έρευνας, η πιθανή προέλευση των αιωρουμένων σωματιδίων, οι επιπτώσεις στην υγεία, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους.


πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ