Skip to main content

Ζαχαράκη:Πρόθεση να ανοίξουν τα δημοτικά στις 8/1-Τι θα γίνει με γυμνάσια-λύκεια

Η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου - Η Επιτροπή την τελική απόφαση.

Για το άνοιγμα των σχολείων μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου. Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν λίγες ημέρες πριν, εφόσον η Επιτροπή εξετάσει τα δεδομένα και «ανάψει το πράσινο φως».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης σημείωσε ότι αν το επέτρεπε η Επιτροπή «θα θέλαμε και τα γυμνάσια και τα λύκεια να επιστρέψουν στα θρανία».

Η κ. Ζαχαράκη επανέλαβε ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες μόλυνσης. «Τα σχολεία ήταν πολύ ασφαλή σε σχέση με όλη την υπόλοιπη κοινωνική δράση των πολιτών και είδαμε ότι ο μέσος όρος των τμημάτων που είχαν αναγκαστεί να κλείσουν λόγω κρουσμάτων ήταν στο 0,4-0,5%», επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στην τηλεκπαίδευση δήλωσε ότι η ύλη προχωρά κανονικά τονίζοντας ότι «έχει γίνει ένα τεράστιο βήμα σε σχέση με το πρώτο lockdown κι αυτό πρέπει να πιστωθεί στην τεράστια προσπάθεια των εκπαιδευτικών. Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτό το οποίο γίνεται μέσα στην τάξη, αλλά θα μείνει σαν συμπλήρωμα».