Skip to main content

Ζαχαριάδης σε Ταχιάο: Μακριά από εμένα οι λογικές των μηχανισμών

Ο εντεταλμένος σύμβουλος για την καθαριότητα απαντάει στις κατηγορίες του Νίκου Ταχιάου για τη διανομή φυλλαδίων από υπαλλήλους του δήμου.

Απάντηση στις κατηγορίες του Νίκου Ταχιάου ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του για να προωθήσει την υποψηφιότητά του, δίνει ο εντεταλμένος σύμβουλος για την καθαριότητα και παράλληλα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Πέτρου Λεκάκη, Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταχιάος ανήρτησε φωτογραφίες στο Facebook, στις οποίες -όπως σημειώνει -δείχνουν εργαζόμενη του τομέα καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης να διανέμει door to door φυλλάδια της ανακύκλωσης, με τη φωτογραφία του εντεταλμένου για την καθαριότητα και υποψηφίου συμβούλου. (Περισσότερα εδώ)

«Μακριά από εμένα και από εμάς οι λογικές των μηχανισμών γενικά. Μπερδεύεις αυτά που έκανε η διοίκηση που υπηρέτησες πιστά χωρίς αντιδράσεις, με το σήμερα. Οι εποχές άλλαξαν. Ο Δήμος άλλαξε. Θα το καταλάβεις από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου», απαντά ο κ. Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φυλλάδιο το επιμελήθηκε το Τμήμα Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του δήμου Θεσσαλονίκης, έχει την έγκριση της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) η οποία στήριξε την έκδοσή του, έχει μία φωτογραφία ταυτότητας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του κ. Ζαχαριάδη, με τους αντίστοιχους χαιρετισμούς.

«Μία πρακτική που ακολουθείται σε κάθε έκδοση – έντυπο του Δήμου, που εκδίδονταν, εκδίδεται και θα εκδίδεται διότι έτσι πρέπει», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η έκδοση του φυλλαδίου είναι στο πλαίσιο της 8ετούς πολιτικής που η σημερινή διοίκηση έχει για την ενημέρωση των συμπολιτών σε θέματα ανακύκλωσης και όχι μόνο.

Ο εντετελμένος σύμβουλος για την καθαριότητα, τονίζει σε αυστηρό τόνο: «επειδή η ανακοίνωσή σου υπονοεί ότι μπορεί οι εργαζόμενοι να μοίραζαν και προσωπικά μου φυλλάδια ως Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό  "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ" με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Πέτρο Λεκάκη, σου λέω ότι ακόμα και σήμερα δεν έχω τυπώσει ούτε κάρτα ούτε φυλλάδιο γιατί αυτό που προέχει για μένα είναι η ευθύνη που έχω αναλάβει απέναντι στην πόλη. Θα το πράξω όταν αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος».

Μάλιστα, ο κ. Ζαχαριάδης καλεί τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης σε ντιμπέιτ με θέμα «δημόσια ή ιδιωτική καθαριότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λάζαρου Ζαχαριάδη:

Με έκπληξη διάβασα χθες 22.04.19 στα social media την καταγγελία του κου Ταχιάου ότι προσωπικό της καθαριότητας αντιμετωπίζεται ως εκλογικός μηχανισμός διότι διανέμουν door to door φυλλάδια της (πρωτόγονης) ανακύκλωσης με την φωτογραφία (και του υποψηφίου) εντεταλμένου.

Αγαπητέ κατά τα άλλα κε Ταχιάο σου απαντώ:

1) Μακριά από εμένα και από εμάς οι λογικές των μηχανισμών γενικά. Μπερδεύεις αυτά που έκανε η διοίκηση που υπηρέτησες πιστά χωρίς αντιδράσεις, με το σήμερα. Οι εποχές άλλαξαν. Ο Δήμος άλλαξε. Θα το καταλάβεις από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

2) Ο εντεταλμένος σύμβουλος τον οποίο “καταγγέλεις” έχει ονοματεπώνυμο. Είμαι εγώ. Ο Λάζαρος Ζαχαριάδης και ένας από αυτούς που σου χαλάει την “σούπα” για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, διότι πιστεύω ότι θα βλάψει τα συμφέροντα του Δήμου.

3) Το φυλλάδιο το επιμελήθηκε το Τμήμα Ανακύκλωσης της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων του Δ.Θ., έχει την έγκριση της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) η οποία στήριξε την έκδοσή του, έχει μία φωτογραφία ταυτότητας του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κου Γιάννη Μπουτάρη και δικής μου με τους αντίστοιχους χαιρετισμούς. Μία πρακτική που ακολουθείται σε κάθε έκδοση – έντυπο του Δήμου, που εκδίδονταν, εκδίδεται και θα εκδίδεται διότι έτσι πρέπει.

4) Είναι τιμή μου που ασχολείσαι μόνο μαζί μου.

Σημαίνει ότι κάνω σωστά την δουλειά μου και σε δυσκολεύω γενικά. Αυτό από μόνο του, με αναγκάζει να συνεχίσω να εργάζομαι με μεγαλύτερη ένταση και να αντιστέκομαι σε ένα ολόκληρο σύστημα που φαίνεται να έχει στηθεί  μέσα και έξω από τον δήμο, που προσπαθεί να απαξιώσει την Δ/νση της οποίας έχω την τιμή να προΐσταμαι πολιτικά.

5) Η ''πρωτόγονη'' ανακύκλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά την σκόπιμη, μη ειδική και με άγνοια άποψη σου, είναι η Πρωταθλήτρια Ελλάδας με στοιχεία του υπεύθυνου και ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης της γνωστής Ε.Ε.Α.Α. και είναι βέβαια αιώνες μπροστά από την ανύπαρκτη επί των των ημερών σου όταν ασκούσες διοίκηση και είχες μάλλον ανύπαρκτες πράσινες ευαισθησίες.

6) Η έκδοση του φυλλαδίου είναι στα πλαίσια της 8ετούς σταθερής πολιτικής που η σημερινή διοίκηση έχει για την ενημέρωση των συμπολιτών μας σε θέματα ανακύκλωσης και όχι μόνο.

7) Η έκδοση και το μοίρασμα του φυλλαδίου δεν έγινε εν κρυπτώ. Εγώ το ανακοίνωσα δημόσια πρώτος.  Μη βαυκαλίζεσαι ότι ανακάλυψες τον “τροχό”.

8) Τα φυλλάδια για να γνωρίζεις τυπώθηκαν σε 100χιλ. αντίτυπα και το μοίρασμά τους έχει ολοκληρωθεί από υπαλλήλους της Δ/νσης οι οποίοι είναι περήφανοι για τη δουλειά τους.

Και τέλος επειδή η ανακοίνωσή σου υπονοεί ότι μπορεί οι εργαζόμενοι να μοίραζαν και προσωπικά μου φυλλάδια ως Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου με τον Συνδυασμό  «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ» με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Πέτρο Λεκάκη, σου λέω ότι ακόμα και σήμερα δεν έχω τυπώσει ούτε κάρτα ούτε φυλλάδιο γιατί αυτό που προέχει για μένα είναι η ευθύνη που έχω αναλάβει απέναντι στην πόλη. Θα το πράξω όταν αρχίσει επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Σε ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου έδωσες να συνομιλήσουμε δημόσια έστω και με αυτό τον τρόπο.

Στη διάθεσή σου και για ένα εποικοδομητικό debate με θέμα «δημόσια ή ιδιωτική καθαριότητα»

Καλή Ανάσταση σε σένα και σε όλο τον κόσμο.