Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΖΑΧΑΡΗΣ: ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Ερώτημα προς τη διοίκηση του δήμου από τον Ηλία Ζάχαρη για το ότι μισθώθηκε διαμέρισμα εκτός τον ορίων του δήμου Νεάπολης Συκεών για πρόσφυγες.

Τη μίσθωση διαμερίσματος εντός των ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης από τον δήμο Νεάπολης Συκεών για τη στέγαση προσφύγων στο πλαίσιο του προγράμματος REACT καταγγέλλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου της δυτικής Θεσσαλονίκης Ηλίας Ζάχαρης.

«Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νεάπολης -Συκεών αποφασίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος REACT για τη στέγαση προσφύγων να μισθωθεί ένα επιπλέον διαμέρισμα καθώς οι θέσεις που αναλογούν για τον Δήμο μας αυξήθηκαν σε 270. Μόνο που το συγκεκριμένο διαμέρισμα που μισθώθηκε από τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών είναι εκτός των ορίων του Δήμου μας, και εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Ζάχαρης.

Όπως αναφέρει ο Ηλίας Ζάχαρης, «προφανώς κανέναν δεν μπορεί να εμποδιστεί να αξιοποιήσει την περιουσία όπως θέλει. Αλλά αν ο συγκεκριμένος ιδιώτης ήθελε να μισθώσει το διαμέρισμα του για φιλοξενία προσφύγων, γιατί δεν πήγε να το προσφέρει στον Δήμο Θεσσαλονίκης, αλλά ήλθε στον Δήμο Νεάπολης- Συκεών; Αυτό δεν είναι δουλειά δήμου, αλλά δουλειά μεσίτη!»

Ο κ. Ζάχαρης απευθύνει σειρά ερωτημάτων προς τη διοίκηση του δήμου, όπως «με ποιο νομικό πλαίσιο ο Δήμος έχει μετατραπεί σε μεσίτη;» και «πόσες μισθώσεις διαμερισμάτων εκτός του Δήμου Νεάπολης – Συκεών έχει μισθώσει ο δήμος;».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ