Skip to main content

Ζάχαρης: Στις κάλπες των δημοτικών, δεν εκλέγουμε αντιδημάρχους

Άρθρο στη Voria.gr του Ηλία Ζάχαρη, περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας και υποψηφίου Δημάρχου Νεάπολης Συκεών.

Του Ηλία Ζάχαρη*

Βρισκόμαστε πλέον λιγότερες από 100 ημέρες πριν από τις εκλογές του Μαΐου αλλά η συζήτηση για τα θέματα που θα τεθούν υπόψη των εκλογέων δεν έχει αρχίσει ακόμη.

Με βάση αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα, δείχνει απολύτως εύλογο.

Είχαμε συνηθίσει αλλιώς.

Ποιος θα είναι ο υποψήφιος του Α κόμματος, ποιον θα στηρίξει ο Β παράγοντας, τι ανταλλάγματα θα πάρει ο Γ για να μην πάει με τον Β ή να πάει με τον Α.

Τα ζήσαμε, τα ξέρουμε. Οι συναλλαγές ήταν στην ημερήσια διάταξη των τοπικών εκλογών και ειδικότερα στους πρώην δήμους του δήμου μας, τις ακούμε ως αστικούς μύθους εδώ και δεκαετίες.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από τα αυτονόητα.

Οι εκλογές γίνονται για να εκλέξουμε δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να πείσουν τους εκλογείς ότι οι ιδέες τους είναι εφαρμόσιμες και θα βελτιώσουν τη ζωή και την καθημερινότητα τους.

Των εκλογέων, όχι των υποψηφίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την απλή αναλογική για να διαλύσει τους δήμους. Η υστεροβουλία τους είναι ότι δεν είναι η ιδεολογική τους προσέγγιση που τους οδήγησε στην απλή αναλογική αλλά η επιδίωξη του να διαλύσουν τους δήμους διότι δεν τους ελέγχουν.

Σε ό,τι με αφορά, σε ότι αφορά στην παράταξη μας, κατεβαίνουμε στις εκλογές για να ζητήσουμε μία ισχυρή εντολή για να διοικήσουμε.

Η ισχυρή εντολή είναι πάντα απαραίτητη αλλά γίνεται ακόμη πιο αναγκαία με την απλή αναλογική.

Γιατί η άλλη εκδοχή είναι η ακυβερνησία.

Δυστυχώς η ακυβερνησία δεν θίγει αυτούς που θέλουν την διάλυση των δήμων, αλλά τους δημότες που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τις απαραίτητες υπηρεσίες που πρέπει να τους προσφέρει ο δήμος.

Όσο πιο θολό προσπαθούν να κάνουν το τοπίο, τόσο πιο αναγκαίες είναι οι ξεκάθαρες θέσεις.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στα αυτονόητα.

Στις εκλογές συμμετέχουμε για να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας στη διοίκηση και όχι για να εξασφαλίσουμε μισθούς αντιδημάρχου. Ας μην τρέφει κανείς μάταιες σκέψεις ότι σκοπός μου είναι να γίνω αντιδήμαρχος. Δεν θα συμβεί.

Στις εκλογές δεν εκλέγουμε αντιδημάρχους, αποφασίζουμε για το μέλλον του τόπου μας.

Για αυτό διεκδικούμε ισχυρή εντολή.

Δεν θέλουμε, δεν μας ενδιαφέρει, δεν εκλιπαρούμε για αντιδημαρχίες και προεδρίες σε φορείς για να βγαίνουμε φωτογραφίες. Αυτά αφορούν όσους έχουν τον προσωπικό τους πήχη χαμηλά.

Εμείς ζητάμε να μας δώσουν οι πολίτες τη δύναμη να αλλάξουμε την πόλη μας.
Ζητάμε να μας εμπιστευθούν τον πρώτο ρόλο!

*Ο Ηλίας Ζάχαρης είναι περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και Υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών