Skip to main content

Ζαχάροβα: Η Ευρωπαϊκή Ένωση προδόθηκε από τους συμμάχους της στους αγωγούς Nord Stream

«Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να παραδεχθούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους», είπε η κ. Ζαχάροβα

Βολές με σαφή κατεύθυνση προς την Ουάσινγκτον εξαπέλυσε η Μαρία Ζαχάροβα για τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των αγωγών Nord Stream.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να παραδεχθούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους στα περιστατικά με τους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε συγκεκριμένα η Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Tass.

Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ θέλησε να «υπενθυμίσει» πως η Μόσχα προμηθεύει με αέριο την ΕΕ, αναφερόμενη σε δηλώσεις του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει φυσικό αέριο μέσω της άθικτης γραμμής του αγωγού Nord Stream 2.

Υπενθυμίζεται πως και η Gazprom είχε προβεί σε ανάλογη ανακοίνωση, ενώ λίγες μέρες μετά η εταιρία ανακοίνωσε ότι ξαναρχίζει η ροή αερίου προς την Ιταλία.

«Θα τολμήσει κάποιος να πει μετά από αυτό ότι η χώρα μας είναι πίσω από αυτήν την πράξη του σαμποτάζ; Συμφωνώ ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν την αλήθεια. Όμως μια μέρα οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να το κάνουν και να παραδεχθούν ότι προδόθηκαν από τους συμμάχους τους», είπε συγκεκριμένα.