Skip to main content

Ζάεφ: Ευχαριστώ τα γενναία μέλη του VMRO - Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε

Με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρωθυπουργός της γείτονα έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα» για την ΠΓΔΜ.

Με διαδοχικές αναρτήσεις στο Twitter, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, εξέφρασε τις «πιο ειλικρινείς και άμεσες» ευχαριστίες του για την έγκριση από το κοινοβούλιο των Σκοπίων της πρότασης του, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας.

Με τη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ανοίγει πλέον ο δρόμος για να προχωρήσει η αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», στο πλαίσιο της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Αγαπητοί πολίτες, σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μας. Μαζί γράψαμε ιστορία» ανέφερε ο ο πρωθυπουργός των Σκοπίων σχολιάζοντας πως «η συνέλευση της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", ακολουθώντας τη βούληση των πολιτών, με πλειοψηφία 2/3, μας επέτρεψε να διαβούμε τις ανοιχτές πύλες των μεγαλύτερων ενώσεων της δύσης και του κόσμου».

«Η πΓΔΜ θα είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας!» συνέχισε ο Ζάεφ εκφράζοντας παράλληλα τις «πιο ειλικρινείς και άμεσες» ευχαριστίες του σε κάθε βουλευτή για αυτή την «ιστορική απόφαση».

«Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τα γενναία μέλη του VMRO-DPMNE και του συνασπισμού, που έβαλαν το ενδιαφέρον του κράτους για τα κόμματα και ψήφισαν υπέρ» πρόσθεσε και κατέληξε:

«Το ταξίδι μας προς ένα καλύτερο μέλλον, προς την ένταξή μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, μόλις ξεκίνησε. Οι εργασίες θα συνεχιστούν μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας εναρμόνισης των τροπολογιών του Συντάγματος. Θα εργαστούμε για τη συμφιλίωση, τη συγχώρεση και την εθνική ενοποίηση».

Διαβάστε ακόμη: Τσίπρας: Συγχαρητήρια φίλε μου Ζάεφ - Βήμα προς την κοινή μας επιτυχία