Skip to main content

Ζάεφ: Έτος ενσωμάτωσης το 2018 - Να γίνουμε μία «παγκόσμια Μακεδονία»

Η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, τόνισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

Έτος ενσωμάτωσης, με τη χώρα του ένα βήμα πριν από το ΝΑΤΟ και στο κατώφλι των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, χαρακτήρισε το 2018 ο Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ενόψει και της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών από το σκοπιανό κοινοβούλιο.

«Φτάνουμε στο τέλος μιας από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Χρονιά ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» παρότρυνε τους πολίτες, αλλά και τους νομοθέτες της χώρας του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός

Όπως σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, «σήμερα η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα από το να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Δημιουργούμε ένα κράτος σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Ελπίζω να μετατρέψουμε τις ευχές και τους στόχους μας σε πραγματικότητα, να γίνουμε μία χώρα με ειρήνη και σταθερότητα, να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουμε μία παγκόσμια και δίκαιη "Μακεδονία", με μία οικονομία που λειτουργεί για όλους», για να προσθέσει: «Σας εύχομαι ένα επιτυχημένο οικονομικό έτος, καλή υγεία. Καθώς αποχαιρετούμε το 2018, στις ημέρες που συγκεντρώνονται οικογένειες και φίλοι για να γιορτάσουν τις διακοπές σε ολόκληρη τη χώρα, ας προετοιμαστούμε για στιγμές γεμάτες χαρά, ικανοποίηση και ευημερία σε κάθε σχέδιο».

Στο μήνυμά του, μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά και στη Συμφωνία των Πρεσπών, μιλώντας για οικοδόμηση φιλίας με την Ελλάδα έπειτα από μια διαμάχη 27 και πλέον χρόνων.