Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΖΑΕΦ ΠΡΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ: «ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ»

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Σκοπίων να συμμορφωθεί βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών

Την αλλαγή ονομασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε … Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, ζήτησε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Telma.

H συμμετοχή της χώρας στο EURO ως «FF''M''» (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Μακεδονίας») έχει προκαλέσει νέες εντάσεις με την Ελλάδα, με το Μέγαρο Μαξίμου να παγώνει την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.
Ο Ζάεφ έστρεψε τα πυρά του κατά της «FF''M''», κατηγορώντας της πως δεν σέβεται τους νόμους και της διεθνείς συμφωνίες της χώρας. «Περιμένω από τις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, ακόμη και εκείνες που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, ν’ ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, τονίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει το μέλλον της χώρας και πως δεν χρειάζονται νέες εχθρότητες και εντάσεις.

«Όλα τα μη κυβερνητικά ιδρύματα, ιδιωτικά ή νομικά-ιδιωτικά πρόσωπα, εάν λάβουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα πρέπει να αλλάξουν τις επίσημες ονομασίες τους σύμφωνα με τη συνταγματική ονομασία», δήλωσε ο Ζάεφ, κάνοντας γνωστό πως στο παρελθόν η «FF''M''» έλαβε χρήματα από τον κρατικό Οργανισμό για τη Νεολαία και τον Αθλητισμό, για διενέργεια μαθητικών αγώνων ποδοσφαίρου.

«Επιδίωξή μας είναι να ενεργούμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, επειδή η Συμφωνία των Πρεσπών έχει επικυρωθεί. Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας» κατέληξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ