Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019
x

ΖΑΕΦ: ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

«Μιλήσαμε με φιλικό τρόπο. Του ευχήθηκα για τα νέα του καθήκοντα και για την ευημερία του ελληνικού λαού» είπε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.

Στην εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης και στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Σκοπίων, Zόραν Ζάεφ, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι «προσεκτικός» με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ παρείχε λεπτομέρειες για το τι συζητήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην πρώτη τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του.

«Μιλήσαμε με φιλικό τρόπο. Του ευχήθηκα για τα νέα του καθήκοντα και για την ευημερία του ελληνικού λαού, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συναντηθούμε και να συνεργαστούμε προς το συμφέρον και των δύο χωρών», είπε ο Ζάεφ.

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μιτσκόσκι, δήλωσε λίγες μέρες μετά την εκλογή του Μητσοτάκη ως νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδας ότι είναι έτοιμος να μιλήσει για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε περίπτωση που εκλεγεί Πρωθυπουργός και εάν το επιθυμεί και η ελληνική πλευρά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ