Skip to main content

Zαγκλής: Ο ιός του μπάσκετ είναι πιο δυνατός από τον κορωνοϊό

«Δεν θα στείλουμε τους παίκτες εκεί που δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της FIBA.

Tην υγεία των παικτών έθεσε ως προτεραιότητα με δηλώσεις του στην ισπανική εφημερίδα «As», ο Ανδρέας Ζαγκλής.

Αρχικά, ο γενικός γραμματέας της FIBA ανέφερε:

«Ο πρόεδρος κι εγώ έχουμε καταστήσει σαφές πως δεν θα στείλουμε τους παίκτες εκεί που δεν θα στέλναμε τα παιδιά μας. Προτεραιότητα είναι η υγεία των παικτών, των εμπλεκομένων και των φιλάθλων. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα επαφής, ένα ομαδικό σπορ που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, κυρίως σε κλειστούς χώρους. Άρα θα πρέπει να σκεφτούμε καλά την απόφαση να παίξουμε ξανά».

Στη συνέχεια, το στέλεχος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υποστήριξε: «Είναι πολύ πρώιμο να πούμε οτιδήποτε για την επόμενη σεζόν. Μέχρι τότε θα έχουμε πολλές πληροφορίες και θα δούμε πώς ή αν θα ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, τι θα γίνει με τις διασυλλογικές διοργανώσεις όπως το BCL, πώς θα αρχίσει η νέα περίοδος. Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς είναι να προσαρμοστούμε στις συνθήκες μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Θα επιστρέψουμε σύντομα και πιο δυνατά. Ο ιός του μπάσκετ είναι πιο δυνατός από τον κορωνοϊό».