Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έχοντας δίπλα του τον Άλκη Μαυροφρύδη

Για όλους και για όλα μίλησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου έχοντας δίπλα του τον Άλκη Μαυροφρύδη. Αναλυτικά η συνέντευξη: 

"Ο σκοπός αυτής της συνέντευξης είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για τους στόχους της νέας διοίκησης Είχα την τιμή να ηγούμαι της τελευταίας τετραετίας. Θα ξεκινήσω από τη στιγμή που ανέλαβα. Παραλάβαμε μια ομάδα που δεν ήταν υπολογίσιμη στο ελληνικό πρωτάθλημα, το ίδιο και στην Ευρώπη που δεν συμμετείχε καν και στην ουσία μια ομάδα δίχως προοπτική. Παραλάβαμε μια Τούμπα που δεν έπαιρνε καν άδεια, ένα ΠΑΟΚ δίχως αθλητικό κέντρο και ακαδημίες που υπολειτουργούσαν. Παραλάβαμε με συνολικά έσοδα 8.000.000 ευρώ, ζημίες της σεζόν 2006-7 2,7 εκ. ευρώ.

Από την 150η θέση έχουμε φτάσει στην 73η, 72η και ταυτόχρονα είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Παράλληλα δημιουργήσαμε υπεραξία στην ομάδα. Στην Τούμπα, τουρνικέ που δεν υπήρχαν, κερκίδες στη Θύρα 7,8 αγωνιστικός χώρος, γραφεία, με αποτέλεσμα να πάρουμε άδεια Champions League. Η Τούμπα μπορεί να φιλοξενήσει παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, όλα αυτά στοίχησαν πάνω από 2 εκ ευρώ. Δημιουργήσαμε προπονητικό κέντρο, αύξηση εσόδων από 8 εκ στα 23. Συνολικές χρήσεις τις τετραετίας 2,7. Χωρίς να επιβαρύνουμε την καθαρή θέση, δημιουργήσαμε όλα όσα προανέφερα.

Αυτά τα νούμερα έχουν ελεγχθεί από ορκωτούς λογιστές, δύο φορές από το ΣΔΟΕ, για να ξέρει ο κόσμος που πήγαν τα λεφτά. Θα θέλω να διαβαστούν τα συμπεράσματα από τους ορκωτούς λογιστές, είναι μέχρι και τη χρήση του 2011. Έχουμε υποχρέωση να λέμε όλα τα οικονομικά".

Ο Άλκης Μαυροφρύδης είπε:

"Για το συμπέρασμα 1 αφορά την ελλιπή της λογιστικής και ελέγχου. Μέχρι τον Μάιο πιστεύω πως θα έχει λυθεί.

Ο αριθμός 2 αφορά κάποιες τυπικές παραβάσεις του 08' και 09'. Έχουν λυθεί αυτά

Το 3 είναι για μεταφορά υλικών. Πιστεύω πως θα λυθεί και αυτό.

Στο 4 στην επαλήθευση λογαριασμός και προκαταβολών πιστώσεων το συμπέρασμα που βγάζει ο λογιστής είναι αυθαίρετο. Δεν υπάρχει θέμα.

Στο θέμα καταμέτρησης του λογιστικού υπολοίπου, αυτό θα το πάω μαζί με το 6 και 7 που είναι το ίδιο θέμα. Έχει γίνει καταμέτρηση και από το ΣΔΟΕ και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα

Στο θέμα ταμείο εισιτηρίων υπήρξαν κάποιες μικροδιαφορές εκεί.

Το θέμα 8 και 9 είναι θέματα που αφορούν ταμειακές διευκολύνσεις πρώην μέλους του δ.σ. που έχει αποχωρήσει. Είχε διευκολύνει την ΠΑΕ με 2,5 εκ. ευρώ. Από την στιγμή που παραιτήθηκε το υπόλοιπο του είχε γυρίσει αρνητικό. Η ΠΑΕ έχει διευθετήσει το θέμα και δεν νομίζω πως θα προκύψει πρόβλημα.

Στο 10 είναι θέμα προκύπτει από το ότι η ΠΑΕ έχει δύο συστήματα παρακολούθησης εισιτηρίων. Είναι θέμα σε διερεύνηση. Αναφέρεται σε ένα ποσό 50.000 μέσα στην διετία, το συγκρίνουμε περίπου στα 20.000.000 ευρώ που ήταν το συνολικό ποσό. Άρα το ποσό αυτό είναι μικρό.

Για το θέμα 11 είναι και αυτό αυθαίρετο. Υπάρχει αύξηση και τα τελευταία χρόνια από πλευράς ΕΠΟ και UEFA το θέμα της επιτήρησης του γηπέδου είναι πιεστικό και έτσι τα έξοδα είναι περισσότερα".

Τον λόγο παίρνει ξανά ο Ζαγοράκης:

"Για να μπορέσουμε να θέσουμε τους στόχους πρέπει να λάβουμε υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν. Όλοι καταλαβαίνουμε που βρίσκεται η χώρα μας σε ότι έχει να κάνει με τα οικονομικά και του κανόνες της UEFA. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε για να αντέξουμε όλα αυτά. Έχουμε στόχο να κάνουμε κινήσεις σε οργανωτικό επίπεδο, να αναδιοργανωθούμε για την καλύτερη λειτουργία. Πρέπει να δημιουργήσουμε κάποια πράγματα για περισσότερα έσοδα. Έχουμε συζητήσει κάποιες λύσεις και πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή. Τα περιθώρια έχουν στενέψει και πρέπει και εμείς να ακολουθήσουμε και εμείς αυτά που μας επιβάλουν".

Στη συνέχεια, ο κ. Μαυροφρύδης ξαναπαίρνει το λόγο:

"Ο βασικός οικονομικός στόχος είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η αυτάρκεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για να πετύχουμε αυτόν το στόχο πρέπει να κάνουμε κάποιες κινήσεις. Για το σκοπό αυτό έχουμε ξεκινήσει κάποιες κινήσεις. Είμαστε στη φάση το να δούμε πως θα στελεχωθεί αυτή η οργάνωση, έχοντας πάντα υπόψη τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα από μόνοι μας. Θα πάμε σε εξωτερικούς συνεργάτες, όπως το τμήμα μάρκετινγκ. Έχουμε ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες για τον έλεγχο, θα βάλουμε ένα καινούριο λογισμικό για το σκοπό αυτό. Προτεραιότητα μας είναι να έχουμε λύσεις για συγκεκριμένα πράγματα, ενώ να ρίξουμε το οικονομικό τμήμα, κάτω από τα έξοδα, περίπου κάτω από το 70 %.

Τα εισιτήρια, τις χορηγίες που παίζει ρόλο η οικονομική συγκυρία, που μας κάνει να αλλάξουμε προσανατολισμό και μας κάνει να στραφούμε σε εταιρείες του εξωτερικού. Ένας άλλος τομέας είναι τα προϊόντα και η ΠΑΕ τώρα θα απεγκλωβιστεί από τη συμφωνία με την PUMA. Η τέταρτη πηγή εσόδων είναι η πώληση ποδοσφαιριστών. Εδώ πρέπει να γίνει μία οργανωμένη προσπάθεια ανάδειξης των Ακαδημιών και όπου είναι δυνατό να γίνεται πώληση παίκτη.

Γίνεται μία προσπάθεια περιορισμού των εξόδων. Με αναπροσδιορισμό του κόστους του ποδοσφαιρικού μας τμήματος και των εξόδων της διοικητικής λειτουργίας.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν επιβαρυνθεί τα έξοδα με τη νέα φορολογία των συμβολαίων των παικτών. Είναι ένα επιπλέον βάρος που σηκώνει η ΠΑΕ και πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των όλων στόχων που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Υπάρχει το θέμα των φόρων, έχουν γίνει ενέργειες, πιστεύω πως σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε και στο θέμα της προσέλκυσης κεφαλαίων. Πρέπει να γίνει με μεθοδικό τρόπο, στρεφόμενοι στις ξένες αγορές, που πρέπει να τα προσεγγίσουμε λίγο διαφορετικά. Ελπίζω θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε".

Για την ανάλυση που έκανε ο κ. Μαυροφρύδης εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε πως "ήταν επιδερμική. Μας περνάει μάλλον για αφελής"

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης τονίζει πως "δεν περνάμε κανέναν αφελή. Μέχρι το πρωί θα καθόμαστε εδώ. Ζήτησα να διαβαστούν τα συμπεράσματα και να τα μάθει ο κόσμος". Ενταση στην αίθουσα Τύπου.

Για την διαφορά που υπάρχει με τον Ηλία Βιολίδη ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε πως "δεν υπάρχει περίπτωση η ΠΑΕ να χαριστεί σε κανέναν"

235.000 ευρώ υπάρχει διαφορά με τον Βιολίδη σύμφωνα με τον Άλκη Μαυροφρύδη.

Άρχισαν οι ερωτήσεις από τους εκπροσώπους Τύπου:

Σε ερώτηση για το αν έγινε περισσότερο ανάταση στο αγωνιστικό τμήμα παρά εξυγίανση, ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε:

 "Δεν έγινε οικονομική εξυγίανση, πράγματι. Αποφασίσαμε να κάνουμε ανάταση στο αγωνιστικό τμήμα. Πλέον δεν μπορούμε να μην δεν κάνουμε εξυγίανση. Είναι ανάγκη. Θέλαμε όλοι να βλέπουμε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Σίγουρα κάποια πράγματα πήγαν πίσω. Δεν μπορούσαν ταυτόχρονα να γίνουν και τα δύο. Έχουμε μια προίκα 5 ετών που θα είμαστε στους ισχυρούς. Με εύκολες κληρώσεις έχει έσοδα. Αλλά υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη που πρέπει να πληρωθούν. Από το καλοκαίρι έβλεπα πως παίρναμε παίκτες που ήταν απλησίαστοι για τον ΠΑΟΚ. Πλέον πρέπει να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο κόστος. Αυτό θα γίνει. Την Παρασκευή θα γίνει μια συνέντευξη Τύπου με Βρύζα και Κωνσταντινίδη, έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ. Θα κάνω και εγώ ερωτήσεις για το αγωνιστικό".

Για το κατά πόσο έχει σχέση η ΠΑΕ και ο ερασιτέχνης για το ότι ο Βιολίδης είναι αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΣ:

"Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πληρωθούν τα λεφτά από τον Ηλία Βιολίδη, όσο είμαι εγώ εδώ. Αυτό θα γίνει άμεσα. Δε θα ξεφύγει πολύ. Αυτό που έχει κάνει η ΠΑΕ είναι να κάνει ένα συμφωνητικό με τον κ. Βιολίδη και η ΠΑΕ έχει δεσμεύσει τις προσωπικές μετοχές. Είπα ότι θα επιστραφούν και θα επιστραφούν".

Μαυροφρύδης για Βιολίδη

"Από ότι ξέρω κατά διαστήματα είχε διευκολύνει την ΠΑΕ. Τα χρήματα αυτά τα έχει πάρει πίσω και οφείλει στην ΠΑΕ 237.000 ευρώ".

Ζαγοράκης για Βιολίδη

"Δεν θα γίνω υπερασπιστής του Βιολίδη. Γιατί δεν τον καλείτε να πει κάποια πράγματα; Εμένα με νοιάζει μόνο ο ΠΑΟΚ. Ναι συμφωνώ πως ήταν λάθος να δανειστεί κανείς σε μια δύσκολη περίοδο".

Για την κλήση της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA . Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να παίξει και τη νέα χρονιά Ευρώπη και αν είναι αναγκαίο να πουλήσει κάποιον παίκτη. Τι ακριβώς είναι το νούμερο του ανοίγματος στα 7 εκ. ευρώ;

"Από το καλοκαίρι φωνάζουμε ότι αλλάζουν τα δεδομένα και ότι πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις. Πρέπει να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, να κάνει πρωταθλητισμό με μικρότερο κόστος. Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει η δυνατότητα. Η ομάδα απέκτησε κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει και το απέκτησα και εγώ αυτό. Το μέταλλο. Βλέπετε παιδιά ότι μπαίνουν στην ομάδα και δε χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Κοιτάξαμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό τμήμα και έχει δίκιο ο κόσμος να φωνάζει για το άνοιγμα. Όταν λέγαμε ότι ρίχνουμε βάρος στα τμήματα υποδομής, το εννοούσαμε. Αυτά που λέει η UEFA αφήστε καλύτερα να τα ξέρουμε εμείς, γιατί εμείς διοικούμε και έχουμε το άγχος η ομάδα να παίξει στην Ευρώπη. Αν χρειαστεί να πουλήσουμε θα γίνει και πώληση, αλλά στο ποσό που θέλει ο ΠΑΟΚ".

Ενώ, μετά το Ζαγοράκη συμπλήρωσε και ο Μαυροφρύδης: "Τον Ιούνιο είχε παρθεί μία απόφαση τα στοιχεία που δίνουμε στην UEFAνα είναι συντηρητικά. Εμείς αυτό που δώσαμε ήταν κάποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αυτές οι οφειλές δεν έχουν σχέση με τις ζημίες. Αυτές είναι κληρονομιές του παρελθόντος. Αυτή η διοίκηση είχε αναλάβει μία καθαρή αρνητική θέση, αρκετά σημαντική, πέρα από τις παγωμένες οφειλές προς το Δημόσιο. Αυτά σε σχέση με τα έσοδα της ΠΑΕ, που ήταν 8.000.000, ήταν ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Ουσιαστικά τα έσοδα της πρώτης χρονιάς, πήγαν για οφειλές των προηγούμενων ετών. Αυτά τα 9.000.000 που πληρώθηκαν στην πρώτη χρονιά, μετακινήθηκαν στις επόμενες χρονιές. Σε σχέση με τα έσοδα των 23.000.000, ενώ οι οφειλές πληρώνονταν σε 12 μήνες τώρα πληρώνεται σε 5".

Για το "κούρεμα" του μπάτζετ  και ποιο είναι το οικονομικό κόστος της ΠΑΕ από την υπόθεση Φλωρίδη, ο Ζαγοράκης απάντησε:

"Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό για τον πρώην υποψήφιο επενδυτή. Επειδή υπάρχει μια καλή σχέση με τον κ. Σαχπατζίδη, πιστέψαμε πως βρέθηκε επενδυτής. Αυτό δεν ίσχυε και όντως υπήρχαν προτάσεις αλλά ποιος θα πάρει απόφαση να πουλήσει έναν από τους πρωτοκλασάτους παίκτες, όταν φαινόταν να υπάρχει επενδυτής αν και το είχε ανάγκη ομάδα".

Για το ποιο είναι το ύψος των οφειλών προς τους ποδοσφαιριστές και πως μπορεί να διασφαλιστεί αυτό χωρίς να επηρεάσει την ομάδα και να μπορεί να συμμετέχει κανονικά και στις τρεις διοργανώσεις:

"Το καλοκαίρι οι ποδοσφαιριστές και από εμένα και από το Ζήση και από τον Παντελή ενημερώθηκαν ότι αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη και πρέπει να κάνουν υπομονή. Ακόμα και αυτό το 5μηνο η ομάδα πληρώνει. Βάζει παλιές δόσεις. Δόθηκαν λεφτά Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο. Εγώ επειδή την ξέρω αυτήν τη δουλειά, σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο να οφείλει η ΠΑΕ 4-5 μήνες λεφτά στους παίκτες. Επειδή βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση, γι' αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια τους. Πλέον, επιβάλλεται να γίνουν κινήσεις, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πανικοβάλλεται ο κόσμος και να περνάει και σε εμάς. Υπάρχει πλάνο και στρατηγική πάνω σε αυτό. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ και έχουν την εμπιστοσύνη της διοίκησης να φέρουν εις πέρας αυτό το κομμάτι".

Ενώ, συμπλήρωσε και ο κ. Μαυροφρύδης:

"Έχουμε σημαντική μείωση στα έσοδα των εισιτηρίων, αλλά μέχρι στιγμής δε μας έχει επηρεάσει αυτό. πάνω από 3,5 εκ. ευρώ έχουμε λιγότερα έξοδα".

Για τις προτάσεις του ΠΑΟΚ για το θέμα των χρεών στο Δημόσιο, ο Ζαγοράκης είπε:

"Θα σας πω για την διαίσθησή μου. Έχω δει όλους του υπουργούς και πιστεύω πως η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αυτή την στιγμή είναι κατάλληλη. Το λέω αυτό γιατί εμείς ζητάμε να αρχίσουμε να πληρώνουμε. Πέντε χρόνια σαν πρωταρχικός στόχος ήταν η ρύθμιση χρεών. Επισκέψεις σε υπουργούς, ανασχηματισμός. Έλεος... Θέλουμε να πληρώνουμε αυτό που πρέπει να πληρώσουμε με βάση την ρύθμιση του Ορφανού. Δηλαδή πρέπει να λέμε τις ζητάει ο ΠΑΟΚ αναλυτικά; Δεν νομίζω πως είναι το σωστό, το βασικό είναι πως θέλουμε να ξεκινήσουμε να πληρώνουμε. Έχουμε γνωρίσει για 5 χρόνια όλους τους Υπουργούς".

Για τις αρμοδιότητες των μελών του νέου ΔΣ, γιατί επέλεξε τους συγκεκριμένους και την αποχώρηση του κ. Βελή:

"Με τον κ. Βελή δημιουργήθηκε ένα θέμα, το οποίο ενόχλησε το ΔΣ. Ο άνθρωπος για δικούς του λόγους μου έστειλε ότι θέλει να παραιτηθεί . Από εκεί και πέρα θα αντικατασταθεί. Μπήκαν άτομα με όρεξη για δουλειά, για να προσπαθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο για την ομάδα, βέβαια και οι προηγούμενοι δούλεψαν πολύ και προσέφεραν πολλά για την ομάδα και διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις. Έχουμε καταλάβει όλοι ποιος είναι ο στόχος μας. Οι ρόλοι είναι, Βρύζας- Κωνσταντινίδης στο αγωνιστικό. Ότι έχει να κάνει με τους φιλάθλους είναι ο κ. Μηλιωρίδης, ενώ όλα τα άλλα κινούνται σε ένα πλάνο χωρίς υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αρμοδιότητα από τους υπολοίπους διοικούντες".

Για τους παίκτες που έχουν φύγει και αν υπάρχει κίνδυνος προσφυγής και για το χρέος στον Α.Σ., ο Ζαγοράκης ανέφερε:

 Ο κίνδυνος που λέτε είναι σχετικός. Προσπαθούμε να είμαστε τυπικοί στους διακανονισμούς".

Για οφειλές στον Α.Σ. ο Μαυροφρύδης είπε πως "δεν υπάρχουν. Απεναντίας ο Α.Σ. χρωστά τιμολόγια στην ΠΑΕ".

Στην συνέχεια ο Ζαγοράκης τόνισε: "Θα σας δώσω αναλυτικά τον λογαριασμό με τα έσοδα και έξοδα. Σε κάθε 3-4 μήνες θα μιλάμε, είναι απόφαση που έχει πάρει η ΠΑΕ. Μπορεί να μην το κάνω εγώ αυτό, αλλά θα το κάνουν αυτοί που γνωρίζουν την κατάσταση".

Για την τετραετία που είναι ο Ζαγοράκης πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το ποσό που ο ΠΑΟΚ έχει πληρώσει σε πρόστιμα που έχουν δημιουργηθεί στην Τούμπα:

"Δεν τα γνωρίζω όλα, γιατί έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στα λογιστικά, αλλά τα δύο τελευταία είναι περίπου στις 950,000", τόνισε ο Μαυροφρύδης

Για τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που ακούγεται ότι θα φύγουν:

 "Έχουνε συγκεκριμένο μπάτζετ ο κ. Βρύζας και ο κ. Κωνσταντινίδης, το είπα και πριν. Θα σας μιλήσουν αυτοί οι δύο άνθρωποι για το θέμα του ποδοσφαιρικού τμήματος", ανέφερε ο Ζαγοράκης.

Για την μπουτίκ που παραχωρήθηκε στην PUMA, ο Άλκης Μαυροφρύδης είπε:

"Προσωπικά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε την οργάνωση". Τον λόγο πήρε ο Ζαγοράκης. "Δεν είχαμε την κατάλληλη οργάνωση. Να ασχοληθούμε και με τι κάνει η PUMA;". Ο Μαυροφρύδης συμπλήρωσε εν συνεχεία: "Το βασικό εγχείρημα θα ξεκινήσει από τον Μάιο και μετά.

Για το ότι το πρώτο μέλημα ήταν να είναι πληρωμένοι οι ποδοσφαιριστές. Γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση στους παίκτες;

"Σας είπα ότι μετακινούμε από τις αποπληρωμές για τα παλαιότερα και έτσι πάνε πίσω και οι τωρινοί παίκτες. Προσπαθούμε εδώ και πέντε μήνες να βρούμε διαφήμιση για το πίσω μέρος της φανέλας. Η μείωση στα έσοδα από τα εισιτήρια είναι σημαντικό κομμάτι και μας καθυστερεί κάποια πράγματα".

Για τις φυγές των Βιτόλο και Σπαντάσιο και Αρίας και γιατί η ΠΑΕ δεν έχει έσοδα από αυτές τις αποχωρήσεις. Ακόμη για τις βασικές επιδιώξεις της ΠΑΕ και για την μείωση του μπάτζετ που έκανε λόγο ο ;Ίβιτς.

"Έχετε κανέναν από εμάς να μιλάει για μείωση του συμβολαίου;", ανέφερε ο Ζαγοράκης.

 "Αυτά τα είχα πει πριν υπάρξει το θέμα των μειώσεων. Είχαμε μιλήσει με τον Κοντρέρας. Επειδή μιλάμε για συγκεκριμένο παίκτη, τον Ιβιτς, θα σας πω πως δεν του είπε κανείς για μείωση. Δεν αντέχει ο ΠΑΟΚ να έχει μεγάλα συμβόλαια".

Για της δηλώσεις του Ιβιτς:

 "Αν έχει κάτι άλλο τέτοιους προβληματισμούς οι παίκτες γιατί έχω τους έχω προκαλέσει πολλές φορές, να έρθουν να δουν τα οικονομικά δεδομένα. Βλέπω πως υπάρχει κλίμα να υπάρχουν τριβές μεταξύ των παικτών της διοίκησης των δημοσιογράφων και των οπαδών. Ξέρω πως έχω κουράσει 5 χρόνια. Που είναι αυτή η καύλα που είχαμε; Τι δηλητήριο πέφτει ρε π... μου; Είναι δυνατόν; Εσείς τι νομίζετε να μην θέλουμε να πάρουμε λεφτά από παίκτη; Για τον Βιτόλο θα σας το πουν το έργο πως έχει την Πέμπτη. Με το ζόρι δεν κάθεται κανείς στον ΠΑΟΚ".

Για το αν υπάρχει εκνευρισμός στον Ζαγοράκη για το θέμα της διαφάνειας:

"Εκνευρισμένος είμαι για το γύρω γύρω. Όταν βλέπεις κάποιον άνθρωπο 5 χρόνια συνέχεια, κουράζει είναι γεγονός. Εδώ είμαι".

Για το ότι η ομάδα δεν μπορεί να βρει διαφήμιση στην φανέλα και για το αν υπάρχει ανησυχία πιστοποιητικού από την UEFA.

"Έπρεπε να βρούμε φανέλα και έχουμε τώρα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα επιβάλλεται να γίνουν κινήσεις ουσίας για να καταλάβει η UEFAπως ο ΠΑΟΚ έχει πλάνο να πληρώσει τα χρέη. Και υπάρχει αυτό".

Για όσα γίνονται με τον Μπόλονι και έχουν συζητηθεί με τον Ρουμάνο και για τον Κοντρέρας:

 "Αν κρίνουν αυτοί που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό ότι θέλουν να κρατήσουν τον Κοντρέρας, έχει καλώς, αλλά υπάρχει συγκεκριμένο μπάτζετ. Για τον Μπόλονι, ανακόλουθοι δεν είμαστε. Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε το καλοκαίρι είχαμε πει κάποια πράγματα. Συζητήσαμε ξανά πριν δέκα μέρες. Του παρουσιάσαμε ένα πλάνο πριν υπογράψει και συμφώνησε, ήταν ότι κάποιοι παίκτες που είναι στην ομάδα, μπορεί να μην ήταν. Πριν από δέκα μέρες, κάναμε το πλάνο για τη νέα χρονιά. Γιατί άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να φύγει; Χθες υπέγραψε συμβόλαιο για σπίτι. Θα ανάψουμε και κερί για αυτό... Υπάρχει συνεργασία. Σε συμφωνία μαζί του κάνουμε κινήσεις και συνεχίζουμε μαζί".

Γιατί με τους οργανωμένους οπαδούς έχει χαθεί η εμπιστοσύνη:

"Ίσως να κάναμε κάποια πράγματα που ενόχλησαν τους οργανωμένους, κάποιες κινήσεις, που εγώ αν ήθελα να βάλω τον εαυτό μου πάνω από την ομάδα μπορεί να μη γινόντουσαν. Εγώ πρώτος έλεγα ότι δε θα φέρω διχόνοια και δε θα διασπάσω τον κόσμο".

Για την καταγγελία του Μπουμπνόφ για τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ρουμπίν:

 "Με στενοχωρεί πως είναι και πρώην παίκτης. Σε εμάς δεν θα τα κάνει αυτά. Εάν έβλεπε την ευκαιρία του Γεωργιάδη και του Φωτάκη θα καταλάβαινε...".

Για το πόσο θα μειωθεί το μπάτζετ και πόσο είναι το καινούριο:

"Αυτό θα σας το πούμε την πρώτη βδομάδα του Γενάρη, για το πόσο θα είναι το μπάτζετ. Όταν θα δείτε νούμερα από που πήραμε τα λεφτά και που τα δώσαμε θα καταλάβετε. Δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, υπάρχει πλάνο και στρατηγική. Η προειδοποίηση της UEFA είναι να εξοφληθούν τα ληξιπρόθεσμα προς υπαλλήλους (παίκτες, προπονητές). Αυτά που είχαμε υπολογίσει, αν τα έξοδα ήταν αυξημένα, τότε θα μειωνόντουσαν και τα οφειλόμενα".

Για το γιατί έχει χαθεί αυτή η... καύλα και το γιατί παραμένει ο Ζαγοράκης:

"Έχει ξεκινήσει το νέο πλάνο. Η ομάδα δημιούργησε μέταλλο και έχει νοοτροπία νικητή. Έχει κλείσει ένα κύκλος και γι' αυτό είμαστε υπεύθυνοι. Υπάρχει όμως νέο πλάνο".

Για το θέμα Σαλπιγγίδη:

"Πήραμε τη απόφαση να έρθει πίσω. Τι είναι 15 χρονών και πρέπει να τον παίρνουμε αγκαλιά; Τι να κάνουμε".

Για την Νέα Μεσημβρία:

"Αυτό το έργο ήταν όραμά μας από την πρώτη στιγμή. Ενώ σας είχαμε παρουσιάσει το ολοκληρωτικό έργο, σίγουρα υπάρχει ελλείψεις που κάποια στιγμή θα τελειωποιηθεί. Όχι ότι λείπε κάτι το βασικό. Από πέρυσι το Πάσχα μας είχαν υποσχεθεί πως θα υπάρχει άσφαλτος. Αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι πως είναι διαφήμιση για τον τόπο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό.

Για την αποχώρηση μελών διοίκησης:

"Μετά από 4 χρόνια υπήρχε μια κόπωση και υπήρχε μια επιτακτική ανάγκη να αλλάξουν πρόσωπα. Θα ήμουν αχάριστος να πως για τα παιδιά που υπήρχαν 4 χρόνια πως δεν βοήθησαν. Έκρινα όμως θα έπρεπε να γίνει αλλαγή".

Για τις μετακινήσεις οπαδών:

"Ειδικά γι' αυτό το θέμα ισχυρίζονται οι κύριοι της ΕΛ.ΑΣ. λένε πως άλλος ο διευθυντής στην Τρίπολη άλλος στα Γιάννενα. Αυτοί όμως θα πρέπει να ξέρουν πως πρέπει να υπάρχει ισονομία. Έγινε κάτι στην Ν. Σμύρνη που ήμασταν στοχοποιημένοι".

Για ενδεχόμενη παραίτηση του Ποζατζίδη και το θέμα αντικατάστασης του Βελή:

"Είναι θέμα καθαρά του Α.Σ. Είναι εκπρόσωπος του Α.Σ. Για τον Βελή θα αντικατασταθεί".

Για την ΕΠΟ:

 "'Ήμουν μέλος, υπάρχουν άλλα μέλη για την Σούπερ Λιγκ. Εκπροσωπείται ο ΠΑΟΚ"

Για το ότι βασικός στόχος ήταν η ένωση και ότι πολύς κόσμος είναι αντίθετος στις αποφάσεις του Ζαγοράκη:

"Και αυτοί αγαπούν την ομάδα. Ίσως έχουν αυτοί δίκιο, ίσως εγώ. Θα φανεί.... Έχουμε μία τάση να βγάζουμε τα μάτια μας μόνοι. Η διαφάνεια υπάρχει και θα υπάρχει".

Για το πόρισμα:

 "Αν θέλαμε εμείς θα σας λέγαμε πηγαίνετε στον Α.Σ. Εγώ είπα στον Άλκη να κάνει ανάλυση. Θα αναλυθούν τα πάντα. Είναι υποχρέωσή μας".

Για το αν όσα περνούν τα χρόνια αντί να φτάνει κοντά στο νέο γήπεδο ο ΠΑΟΚ απομακρύνεται:

 "Όταν συζητάμε, λέμε συνέχεια για το γήπεδο. Πρέπει ουσιαστικά να ξεκινήσει και όχι να μένει στα λόγια. Στην τετραετία δώσαμε 2,5 εκ. ευρώ, όσο γερνάει το γήπεδο θα θέλει όλο και περισσότερες δουλειές".

Για ότι είχατε δηλώσει ότι έχετε εμπιστοσύνη στη διαιτησία:

"Ναι το είχα δηλώσει, αλλά τον τελευταίο μήνα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εμείς ζητούμε ισονομία σε όλα τα επίπεδα. Ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού που είχα δει ήταν εξωφρενικό".

Για το πως εγγυάται ο Ζαγοράκης ότι αυτό το οποίο δεν έγινε τα τέσσερα χρόνια, δηλαδή η εξυγίανση θα γίνει μέσα σε αυτό το διάστημα:

"Όταν χρησιμοποιώ τη λέξη επιβάλλεται, καταλαβαίνετε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα μένει η ομάδα εκτός Ευρώπης, θα έχουμε προσφυγές και όλο αυτό μας δίνει δύναμη από αυτό που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο, όταν νεαρά παιδιά βλέπουμε ότι αντικαθιστούν επάξια τους μεγάλους παίκτες".

Για τον στόχο που υπάρχει:

 "Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Ανταγωνιστική ομάδα να πηγαίνουν όσον το δυνατόν ψηλότερα".

Για το αν ξοδεύτηκαν χρήματα στις μεταγραφές:

"Σίγουρα ξοδεύτηκαν. Αυτό πρέπει να σταματήσει".

Για το αν χαρίστηκαν τα πριμ της Ευρώπης της περασμένης σεζόν από την Ευρώπη στους ποδοσφαιριστές, εκτός από τα προσυμφωνημένα:

"Δε χαρίστηκαν, απλά δόθηκαν στους παίκτες, γιατί κάποιοι από αυτούς δεν είχαν πριμ Ευρώπης. Μακάρι η ομάδα να προχωράει όλο και περισσότερο και να δίνονται χρήματα από πριμ στους παίκτες"

Για τους ελέγχους που έχει γίνει και αν έχει γίνει θέμα υπεξαίρεσης ο Ζαγοράκης απάντησε:

 "Είναι δυνατόν αυτό που λέτε τώρα;"

"Από αυτό όλο το πόρισμα, τα περισσότερα είναι τυπικά", ανέφερε ο Μαυροφρύδης.

Για το Κύπελλο:

 "Το Κύπελλο είναι ένας στόχος που το θεωρούμε δεδομένο, γι' αυτό και δε το είπα καν. Ας επικεντρωθούμε όλοι στο ματς και από την Πέμπτη συζητάμε και πάλι. Ξέρουμε όλοι τι σημαίνει Κύπελλο και πόσο δύσκολο είναι".

Για το άνοιγμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Μαυροφρύδης είπε:

 "Δεν υπάρχει απάντηση γιατί δεν καταλαβαίνω τι εννοείτε με την λέξη άνοιγμα. Βελτιώθηκε κατά τις 300.000 ευρώ, αυτά λένε τα επίσημα στοιχεία".

Για το θέμα Βιολίδη και αυτά τα χρήματα που έχει διαπιστωθεί πως έχουν "τραβηχτεί" περισσότερα από όσα έβαλε:

"Προ ορκωτού λογιστή διαπιστώθηκε, τον Ιούνιο του 2011".

Για το αν έχει την ίδια όρεξη για τη συνέχεια:

 "Αναλύουμε τόση ώρα και το αγωνιστικό. Στόχος μας είναι η εξίσου ανταγωνιστική ομάδα με μικρότερο κόστος. Στόχος και προσωπικός και της διοίκησης. Είχα πει όσο όσο αντέξει η ψυχή μου. Έχουμε στόχο. Στόχος είναι στις δύσκολες στιγμές να ανταπεξέλθουμε και να προχωρήσουμε".

Για το αν υπάρχουν ευθύνες για τις ζημίες:

"Ευθύνη έχω εγώ γιατί είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ".

Ενώ, επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο κ. Μαυροφρύδης:

 "Όταν δημιουργούνται ζημίες δε σημαίνει ότι έγινε κακοδιαχείριση. Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το να γίνει μία κακή εκτίμηση, ή να εξαναγκάσει η αγορά με τις συνθήκες να γίνουν ζημίες είναι φυσιολογικό. Οι περισσότερες εταιρείες στην Ελλάδα αυτήν την εποχή είναι ζημιογόνες. Το θέμα του οικονομικού διευθυντή αιωρείται σαν ένας μάγος μέσα στην εταιρεία. Τις ευθύνες τις παίρνουν όλοι. Η ευθύνη του είναι να παρακολουθεί. Στο αγωνιστικό δε παίρνονται οι αποφάσεις από την οικονομική διεύθυνση. Πολλά πράγματα που κάνει ένας οικονομικός διευθυντής δε μπορεί να τα κάνει μέσα στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι κάτι που απαραίτητα πρέπει να συμβαίνει. Πολλά καθήκοντα μιας οικονομικής διεύθυνσης δε μπορούν να γίνουν στον ΠΑΟΚ, λόγω της ιδιομορφίας που υπάρχει".

Για το φιάσκο Φλωρίδη:

 "Το θέμα Φλωρίδη τελειώνει στην ανακοίνωση που έβγαλε ο κ. Σαχπατζίδης. Περίπου 20 μέρες πριν με 1 μήνα είχαν δοθεί κάποια χρήματα και θεωρώ πως δεν ήταν λάθος οι παίκτες να γνωρίσουν τους υποψήφιους επενδυτές αφού είχε γίνει κάποια κίνηση".

Για την ΑΜΚ αν ελπίζει ότι θα έρθουν χρήματα:

"Έχουμε κάνει κάποιες επαφές και έχουμε δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι όλοι είναι απαραίτητοι στον ΠΑΟΚ".

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ