Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΠΗΓΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ΕΠΟ ζητεί ένα θεσμικό πλαίσιο πιο αυστηρό, που θα προστατεύει τα δικαιώματα των αθλητικών μεταδόσεων.

Ένα θεσμικό πλαίσιο πιο αυστηρό, που θα προστατεύει τα δικαιώματα των αθλητικών μεταδόσεων, ζητά να εφαρμοστεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Με την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή και αφότου είχε ολοκληρωθεί η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Θοδωρής Ζαγοράκης χαρακτήρισε τα τηλεοπτικά δικαιώματα ως τη σημαντικότερη πηγή εσόδων του αθλητισμού της Γηραιάς Ηπείρου, την ώρα που υπερψηφίστηκε το σχετικό ψήφισμα «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων στο ψηφιακό περιβάλλον».

Σε αυτό γίνεται εκτενής ανάλυση των αρνητικών επιπτώσεων αλλά και των ευκαιριών που προσφέρει το νέο ψηφιακό περιβάλλον, εστιάζοντας κυρίως στο πρόβλημα της διαδικτυακής πειρατείας.

Η δήλωση του Θοδωρή Ζαγοράκη με την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή που διατητεί:

«Τα τηλεοπτικά δικαιώματα αποτελούν τη σημαντικότερη πηγή εισοδήματος για τον αθλητισμό στην Ευρώπη. Την περίοδο της πανδημίας ίσως και τη μόνη πηγή εισοδήματος για πολλές ομάδες.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η όποια αναδιανομή πόρων γίνεται στον μαζικό αθλητισμό εξαρτάται άμεσα από τα έσοδα από τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του αθλητισμού.

Η ψηφιακή επανάσταση που όλοι βλέπουμε να εξελίσσεται μπροστά μας μπορεί να ενισχύσει με ασύλληπτο τρόπο την αθλητική εμπειρία. Αρκεί να βάλουμε τα όρια και τους κανόνες που απαιτούνται».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ