Τρίτη 20 Απριλίου 2021
x

ΖΑΓΟΡΙ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

Χθες κατά τη διάρκεια των ερευνών επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες που δυσχαίρεναν των έργο των σωστικών συνεργείων.

Με το πρώτο φως του ηλίου ξεκίνησαν πάλι οι έρευνες στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους τα ίχνη του οποίου χάθηκαν χθες το πρωί.

Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Ιρακινός Αμάρ Ιμπραχήμ.

Πρόκειται για έναν από τους 100, περίπου,εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση,χωρίς συνεπιβάτη,στις 28 Ιουλίου του 2020.

Το σκοτάδι και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στο Ανατολικό Ζαγόρι, δεν επέτρεψαν την προσέγγιση ούτε του ελικοπτέρου.

Το Super Puma το οποίο επρόκειτο να συνεχίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας τις έρευνες με θερμικές κάμερες και τη συνδρομή διασωστών της 301ης μοίρας έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του μονοκινητήριου ΤΒ20  επέστρεψε αργά το βράδυ στη βάση του στην Ελευσίνα.

Πριν σταματήσουν οι έρευνες, δυνάμεις της ΕΜΑΚ  χτένισαν ορισμένα εξαιρετικά δύσβατα σημεία, που σύμφωνα με μαρτυρίες είχαν θεωρηθεί ως πιθανά για την πτώση του αεροσκάφους, ωστόσο δεν οδήγησαν σε θετικό αποτέλεσμα.

Συμμετέχει και η ΕΟΔ

Στο μεταξύ η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους.

Έπειτα από αίτημα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προς την ΕΟΔ για συνδρομή της στις έρευνες, ομάδες από Τρίκαλα, Γρεβενά και Κοζάνη αναχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα για το όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσκολεύουν τις έρευνες από αέρος και η παρουσία επίγειων ομάδων και ορειβατών κρίνεται αναγκαία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ