Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020
x

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο 27ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Ο 27χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο, στις Βολίμες Ζακύνθου. Αποφυλακίζεται με όρους τη Δευτέρα.

«Άπαντες επέδειξαν τεράστια σημασία στον παράγοντα άνθρωπο και στη σχέση του κατηγορουμένου με τον πατέρα του, από τη γέννησή του μέχρι και την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Ο Αλέξης τη Δευτέρα θα είναι σπίτι του με περιοριστικούς όρους, εμφανίσεώς του κάθε 1η και 15η στο αστυνομικό τμήμα κι απαγόρευση εξόδου από τη χώρα» δηλώνει ο Παναγιώτης Κεφαλληνός, συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του τον περασμένο Μάιο, στις Βολίμες Ζακύνθου.

Στο άκουσμα της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών αργά χθες το βράδυ, ο 27χρονος δράστης, αλλά και τα αδέρφια του μαζί με τη μητέρα τους, ξέσπασαν σε κλάματα χαράς, για μια απόφαση που ουσιαστικά τον βγάζει από τη φυλακή. Το δικαστήριο έκρινε τον δράστη ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά του αναγνώρισε τρία ελαφρυντικά: του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης και σκληρής συμπεριφοράς του θύματος και της καλής συμπεριφοράς στο σωφρονιστικό κατάστημα μετά την πράξη μέχρι και σήμερα.

Ο κ. Κεφαλληνός χαρακτήρισε ως «δίκαιη την απόφαση», ενώ εξήρε «την επιστημοσύνη των δικαστών, του εισαγγελέα της έδρας, αλλά και την προσήλωση και διερεύνηση της πραγματικής διάστασης της υπόθεσης από τους ενόρκους, τους λαϊκούς δικαστές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ