Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Zaliki hotel: Πωλείται το τετράστερο ξενοδοχείο με 1,65 εκατ. ευρώ

Τα χρόνια που λειτούργησε ως boutique hotel αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών της πόλης, λόγω της προνομιακής του θέσης.

Το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επενδυτών έχει κεντρίσει το νεοκλασικό κτήριο, που στέγαζε το τετράστερο Zaliki Boutique Hotel και βρίσκεται στο νούμερο 6 της ομώνυμης οδού, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το διατηρητέο κτήριο πωλείται αντί του ποσού των 1,65 εκατ. ευρώ με κατά τι μειωμένη τιμή έναντι της αρχικής που ήταν στα 1,8 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερομένων.

Την αποκλειστική προώθηση του ακινήτου προς πώληση έχει η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της CBRE.

Αξίζει να σημειωθεί πως καταγράφηκε έντονο ενδιαφέρον για τη μίσθωση του ακινήτου, κάτι που ωστόσο δεν επιθυμούν οι ιδιοκτήτες του, με αποτέλεσμα η πώληση να αποτελεί μονόδρομο.

Σε μία αγορά όπως αυτή της Θεσσαλονίκης, στην οποία πραγματοποιούνται σειρά επενδύσεων για τουριστικές υποδομές, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για την πώληση του εν λόγω κτηρίου. Τα περιοριστικά μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και η αναβλητικότητα που δημιούργησε, έβαλαν φρένο στις όποιες προχωρημένες συζητήσεις υπήρχαν, ωστόσο καθώς επανερχόμαστε στην κανονικότητα, αναμένονται, σύντομα, εξελίξεις για το συγκεκριμένο κτήριο.

Το κτήριο

Τα χρόνια που λειτούργησε ως boutique hotel αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών της πόλης, λόγω της προνομιακής του θέσης στη γειτονιά του Αλκαζάρ.

Το ξενοδοχείο, που λειτούργησε από το 2007 έως το 2018  διαθέτει 21 δωμάτια με 50 υφιστάμενες κλίνες. Το κτήριο συνολικής επιφάνειας 948,25 τμ αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, τρεις τυπικούς ορόφους και τρεις ορόφους σε εσοχή.

Το αρχικό κτήριο που κατασκευάστηκε το 1931 αποτελούνταν από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Το 2007 ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή και ανακαίνιση του, με την οποία διατηρήθηκε η νεοκλασική όψη  του αρχικού κτηρίου και προστέθηκαν τρεις επιπλέον όροφοι με εσοχή.

Στο πλεονεκτήματα του, πέραν του άκρως σημαντικού - ότι είναι προσφάτως ανακατασκευασμένο και ανακαινισμένο  - περιλαμβάνονται η παράδοση του με τον υφιστάμενο κινητό εξοπλισμό του,  το γεγονός πως μπορεί να λειτουργήσει άμεσα κατόπιν σύντομων εργασιών ανακαίνισης, πως βρίσκεται σε καλή τοποθεσία εντός του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, πλήρως συνδεδεμένη με το σύστημα συγκοινωνιών της πόλης, ενώ επιπρόσθετα απέχει 130 μ από τον υπό κατασκευή σταθμό «Βενιζέλου» του μέτρο Θεσσαλονίκης.