Skip to main content

Ζαμπά: Να παίξω στην Εθνική Βραζιλίας, πολύ καλός ο Λουτσέσκου

«Θα αφιερώσω τον εαυτό μου εδώ στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ταλαντούχος εξτρέμ του «Δικεφάλου».

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε σε ΜΜΕ της χώρας του, ο Λέο Ζαμπά μιλώντας τόσο για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ όσο και για το όνειρό του να αγωνιστεί στην Εθνική Βραζιλίας ενώ παράλληλα εξήρε τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο ταλαντούχος εξτρέμ του «Δικεφάλου»:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας;

«Υπάρχουν πολλές διαφορές, ειδικά αφού ήμουν σε μια μουσουλμανική πόλη (σ.σ. Γκρόζνι). Δεν είχα κανένα πρόβλημα προσαρμογής, αντίθετα, μαθαίνω πολλά, ως άνθρωπος και ως αθλητής. Η θερμοκρασία, ξέρετε, εκεί στη Ρωσία ήταν στους – 29 βαθμούς, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει παραλία, μπορείς να ντυθείς πιο ελαφρά, εδώ οι οπαδοί είναι πολύ παθιασμένοι. Τα πρωταθλήματα είναι πολύ διαφορετικά, στη Ρωσία θέλει περισσότερη φυσική δύναμη, εδώ υπάρχουν περισσότερες ομάδες τεχνικά ισχυρές».

Υπάρχει πολύς λόγος για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Ελλάδας. Είναι δύσκολο να παίζετε μακριά από την έδρα σας;

«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πολύ φανατικοί. Όταν πήγαμε να παίξουμε στην έδρα του ΟΦΗ, ήταν πολύ περίπλοκο, αλλά μου αρέσει να παίζω σε τέτοιες ατμόσφαιρες, με διεγείρει».

Ποιες είναι οι διαφορές στην προπόνηση;

«Είναι πολύ καλός ο προπονητής που έχω στον ΠΑΟΚ. Η προπόνηση που κάνω είναι εκτός των συνηθισμένων, είναι έντονη δουλειά, ο Λουτσέσκου πάντα επιδιώκει να εξελίσσεσαι σαν παίκτης. Το ποδόσφαιρο που παίζουμε στον ΠΑΟΚ είναι πολύ δυναμικό».

Μπορείτε να πάτε στη φάση των νοκ-άουτ του Europa League;

«Το όνειρο δεν κοστίζει τίποτα, έτσι; Γνωρίζουμε ότι παίζουμε με πιο έμπειρες ομάδες, αλλά θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε από τη φάση των ομίλων».

Ονειρεύεσαι να παίξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020;

«Ονειρεύομαι ναι, φυσικά, θέλω να παίξω Ολυμπιακούς Αγώνες. Ονειρεύομαι να παίξω ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, έπαιξα σε όλες τις βασικές κατηγορίες της Εθνικής Βραζιλίας, οπότε ελπίζω να έρθω και στη κύρια ομάδα. Αν κάνω τη δουλειά μου καλά εδώ, νομίζω ότι θα με παρακολουθήσουν και νομίζω ότι έχω την ευκαιρία. Θα αφιερώσω τον εαυτό μου εδώ στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις».