Skip to main content

Ζαμπά: Τιμή μου ο ΠΑΟΚ, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα

«Έχω νοοτροπία νικητή και πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου».

Για τους στόχους που έχει με τον ΠΑΟΚ μίλησε σε βραζιλιάνικο μέσο ο Λέο Ζαμπά υπογραμμίζοντας πως επιθυμεί την κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ ευελπιστεί να κληθεί στη «Σελεσάο».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο 20χρονος μεσοεπιθετικός του «Δικεφάλου»:

- Ξεκίνησες πολύ νωρίς την ποδοσφαιρική σου πορεία και αποφάσισες να φύγεις αρκετά μικρός από την Βραζιλία. Τι σε έκανε να το αποφασίσεις;

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση να αφήσω την Βραζιλία. Εδώ έχω την οικογένειά μου, τους φίλους μου και είχα μια φυσιολογική καθημερινότητα. Έκανα προπόνηση, έβλεπα τους γονείς μου και αγωνιζόμουν στο σύλλογο που υποστήριζα από μικρός. Ωστόσο, ήρθε κάποια στιγμή η ώρα στη ζωή μου που χρειαζόμουν μια νέα πρόκληση. Έπρεπε να αποδείξω τις ικανότητές μου. Έτσι αποδέχθηκα μια πρόταση, εμπιστεύτηκα τους εκπροσώπους μου και το πρότζεκ της Γκρόζνι. Επίσης, εμπιστεύτηκα και τις δυνάμεις μου. Γνώριζα πως θα δουλέψει και ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Ήταν μια νέα εμπειρία σε μια νέα χώρα, οπότε δεν ήταν εύκολη η απόφαση. Έφυγα από τη χώρα μου για να πάω στη Ρωσία, μια νέα χώρα για εμένα, μια νέα κουλτούρα μακριά από την πατρίδα μου αλλά δεν έχω κανένα παράπονο. Ήταν πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Με βοήθησε να ωριμάσω, να εξελιχθώ και να γίνω αυτό που είμαι σήμερα».

- Τον Ιούνιο έγινες η ακριβότερη μετεγγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Πώς νιώθεις γι΄αυτό;

«Νιώθω ιδιαίτερη τιμή και μου προσφέρει περισσότερη ευθύνη. Το να είμαι Βραζιλιάνος δημιουργεί ακόμη περισσότερες προσδοκίες για εμένα και το να είμαι η ακριβότερη μετεγγραφή στην ιστορία του συλλόγου, δεν το βλέπω σαν πίεση αλλά ως έναν ακόμη λόγο να δείξω τις ικανότητες μου και ότι άξιζε που ξόδεψαν αυτά τα χρήματα για την απόκτησή μου».

- Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον ΠΑΟΚ;

«Να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Και το κύπελλο είναι στους στόχους αλλά πιο πολύ θέλουμε το πρωτάθλημα γιατί η ομάδα έχει να το κερδίσει 34 χρόνια. Τώρα είμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος και ελπίζω στο τέλος της σεζόν να τα έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να γράψουμε τα ονόματά μας στην ιστορία του ΠΑΟΚ και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να δώσουμε χαρά στους οπαδούς της ομάδας που είναι πολύ φανατικοί».

- Ποιες είναι οι βασικές δυσκολίες που συνάντησες κατά την μετάβασή σου από την Βραζιλία στη Ρωσία και τώρα στην Ελλάδα;

«Η μεγαλύτερη δυσκολία σε αυτές τις μετακινήσεις έχει να κάνει με την κουλτούρα, την γλώσσα και τις διαφορές στο ποδόσφαιρο. Στο τέλος όμως προσαρμόζεσαι. Η Ρωσία ήταν μια διαφορετική χώρα, ζούσα σε μια πόλη μουσουλμάνων που είχε άλλους κανόνες, έτσι πρέπει να προσαρμόζεσαι. Ευτυχώς προσαρμόστηκα γρήγορα και η Ελλάδα δείχνει να είναι ίδια με την Βραζιλία. Οι άνθρωποι είναι πολύ ευχάριστοι και μου συμπεριφέρονται άψογα».

- Στην μέχρι τώρα καριέρα σου, έχεις καταφέρει πολλά πράγματα, έχεις αγωνιστεί στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής Βραζιλίας, έχεις κερδίσει τίτλους. Ποιοι είναι οι στόχοι σου από δω και πέρα;

«Ευτυχώς πάντα είχα νοοτροπία νικητή και πάντα έχω... δίψα για τίτλους. Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να δουλεύει πολύ και μου αρέσει πάντα να νικάω ανεξάρτητα από το αν η ομάδα μου είναι φαβορί ή όχι. Έχω νοοτροπία νικητή και όπου πηγαίνω κερδίζω τίτλους. Πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και αυτός είναι ο στόχος μου. Όπου πηγαίνω, θέλω να με θυμούνται για πολλά χρόνια. Και όπως είπες έχω αγωνιστεί στα μικρά κλιμάκια της Εθνικής και στοχεύω να αγωνιστώ στη μεγάλη ομάδα της Βραζιλίας. Έτσι, γνωρίζω πως πρέπει να κάνω πολύ καλή δουλειά στον ΠΑΟΚ, ώστε κάποιος από την Εθνική να με παρατηρήσει και είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα για να με θυμούνται όλοι».