Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΖΑΠΡΑΝΗΣ: Ο ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ (VID)

Όταν από την μια καταδικάζει τη βία και από την άλλη μου ζητά να κάνω κι εγώ την αυτοκριτική μου, είναι σαν να μου επιρρίπτει ευθύνες, είπε

«Άφωνος» από την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στο τελευταίο περιστατικό βίας με το «ντου» αντιεξουσιαστών στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας δήλωσε ο πρύτανης του ιδρύματος Αχιλλέας Ζαπράνης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Ζαπράνης χαρακτήρισε την αντίδραση του υπουργού, που σε ανακοίνωσή του ζητεί από τον ίδιο να «κάνει την αυτοκριτική του», ως «μη αναμενόμενη, που κυριολεκτικά με άφησε άφωνο».

Ο πρύτανης, μάλιστα, χάριν αστεϊσμού, όπως επισήμανε, δήλωσε πως αρχικά τού ήρθε στον νου η ιστορική φόρτιση της λέξης «αυτοκριτική». «Χαμογελώ γιατί είναι καθήκον του καλού αριστερού να κάνει την αυτοκριτική του, αλλά όταν στην περίοδο του υπαρκτού σοσιαλισμού στις λαϊκές δημοκρατίες, σε καλούσαν να "κάνεις την αυτοκριτική σου", σε περίμεναν τα υπόγεια της Ασφάλειας και κάτι χειρότερο», είπε.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναρωτήθηκε «τι εννοεί ο κύριος υπουργός, εξισώνει το θύτη με το θύμα;», σχολιάζοντας την ανακοίνωση Γαβρόγλου όπου ο υπουργός του καταδικάζει μεν τη βία, αλλά επιρρίπτει ευθύνες και στον ίδιο. «Εμμέσως έρχεται ο κύριος υπουργός και τους νομιμοποιεί. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα γι' αυτό και θα διεθνοποιήσω το θέμα, γιατί έχει χαθεί η λογική από το ελληνικό κράτος», σχολίασε ο κ. Ζαπράνης.

Τέλος, υπογράμμισε πως «εντελώς απρόκλητα και με πρωτοφανή σφοδρότητα μου απευθύνθηκε ο υπουργός Παιδείας. Ήταν κάτι πρωτοφανές και δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιο λόγο το έκανε αυτό ο κύριος υπουργός», ενώ ερωτώμενος για το αν φοβάται, απάντησε: «Φοβάμαι και πάρα πολύ, είναι πασιφανές ότι έχω στοχοποιηθεί». Ζήτησε, δε, από τον υπουργό να τον προστατεύσει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ