Skip to main content

Ζάρας: Μεγάλο το κίνητρο της πρόκρισης, μου αρέσουν τα κρίσιμα σημεία

«Ήταν μια νίκη που την θέλαμε πάρα πολύ, πιστεύω ότι ίσως και να βιαζόμασταν να τελειώσουμε το παιχνίδι για να προχωρήσουμε», είπε ο γκαρντ του ΠΑΟΚ.

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ήταν αυτός που σφράγισε την πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League. Ο Φιλ Γκος με ένα μεγάλο τρίποντο έφερε το παιχνίδι στα ίσια (79-79), ο Λίνος Χρυσικόπουλος είχε σταθερά καλή παρουσία σε όλο το ματς, αυτός όμως που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και δικαιούται τον τίτλο του MVP είναι ο Θοδωρής Ζάρας.

Πρώτος σκόρερ του «Δικεφάλου» με 18 πόντους, απόλυτα εύστοχος από τα 6,75μ. με τα περισσότερα από τα 4 τρίποντα που πέτυχε να έρχονται με τον αντίπαλο κρεμασμένο πάνω του και 3/3 βολές σε ένα σημείο που δεν υπήρχε γυρισμός.

«Ήταν μια νίκη που την θέλαμε πάρα πολύ και πιστεύω ότι ίσως και να βιαζόμασταν να τελειώσουμε το παιχνίδι για να προχωρήσουμε. Αν χάναμε, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα όσον αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League. Στο τέλος, η νίκη μας ήταν πολύ αγχωτική λόγω των βολών, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι η Ναντέρ είναι μια πολύ καλή ομάδα, που έβαλε μερικά δύσκολα καλάθια. Καμία από τις δύο ομάδες δεν παράτησε το ματς και στο τέλος πήραμε τη νίκη, η οποία θα μας βοηθήσει για τη συνέχεια», τόνισε αρχικά στην ιστοσελίδα της ομάδος ο έμπειρος γκαρντ και μοιράστηκε μαζί τις πολύ ιδιαίτερες και δύσκολες στιγμές την ώρα της εκτέλεσης των ελεύθερων βολών:

«Δεν μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό. Πας στην γραμμή των βολών και εκτελείς. Από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το αν είσαι ψύχραιμος και πόσο θέλεις να τις βάλεις. Εγώ προσωπικά δεν είχα άγχος. Γενικά, τα κρίσιμα σημεία μου αρέσουν πάρα πολύ. Προτιμώ σε ένα κρίσιμο σημείο να είναι η μπάλα στα χέρια μου για να το κρίνω εγώ το αποτέλεσμα, γιατί πολλές φορές όταν δεν έγινε αυτό και το παιχνίδι χανόταν, στεναχωριόμουν λίγο παραπάνω».

Ο Ζάρας με τις 3/3 βολές στα 11,2 δευτερόλεπτα έφερε το παιχνίδι στο 82-82 και σε νεκρό χρόνο ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έδωσε τη νίκη στους «ασπρόμαυρους». Πως ήταν όμως εκείνη ακριβώς την στιγμή; «Στις βολές του Βαγγέλη Μαργαρίτη ήμουν πιο αγχωμένος σε σχέση με τις δικές μου. Όταν δεν είσαι εσύ εκεί, αγχώνεσαι περισσότερο. Ήμουν σίγουρος, πάντως, ότι μία από τις δύο θα την έβαζε σίγουρα. Έβαλε και την πρώτη, η οποία έκανε και το έργο μας πιο εύκολο, για να χάσει την δεύτερη, να κυλήσει ο χρόνος και να τελειώσει το ματς».

Το παιχνίδι με τη Ναντέρ τελείωσε κι έρχεται ο μεγάλος αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΚ. «Σίγουρα βοηθάει η νίκη που πετύχαμε την Τρίτη, γιατί ήταν μια πολύ σκληρή νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα, δείξαμε ότι παρά τα δύσκολα που περάσαμε, ήμασταν ενωμένοι και αυτό θα μας βοηθήσει για το ματς του Σαββάτου με την ΑΕΚ για το κύπελλο, το οποίο είναι εξίσου δύσκολο, γιατί ο αντίπαλός μας είναι μια ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για να πάρουμε το παιχνίδι», λέει ο Θοδωρή Ζάρας και παραδέχεται ότι το κίνητρο είναι μεγάλο. Για όλους… «Νομίζω ότι είναι ένα από τα πιο μεγάλα παιχνίδια της φετινής χρονιάς. Το παιχνίδι αυτό σημαίνει πολλά για όλους μας, θέλουμε να συνεχίσουμε, αν μπορούμε να φτάσουμε ως το τέλος, παίζουμε στην έδρα μας, οπότε στη δική μας θέληση και προσπάθεια θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο και η παρουσία του κόσμου. Η ζεστή ατμόσφαιρα μόνο καλό μπορεί να μας κάνει».