Skip to main content

Ζαριανόπουλος: Παρωδία η απολογιστική συνεδρίαση του δήμου

Πυρά κατά της διοίκησης εξαπολύει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εξηγώντας παράλληλα και τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη συνεδρίαση

Τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τη σημερινή απολογιστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης εξηγεί ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «παρωδία» και «σώου».

Ο κ. Ζαριανόπουλος κάνει λόγο για «τραγική διαδρομή» της διοίκησης Ζέρβα τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας δέκα σημεία που θεωρεί πως ο δήμος απέτυχε. Παράλληλα, σημειώνει πως «κορωνίδα» στον απολογισμό είναι η «εμμονή» της διοίκησης να αποχαρακτηρίσει το ακίνητο της Χαριλάου που ήταν δεσμευμένο για σχολείο από το 1987.

«Ο πρόεδρος για 4η φορά τους τελευταίους 2 μήνες, εντελώς παράνομα, αρνήθηκε να θέσει το θέμα ανάκλησης του αποχαρακτηρισμού που έθεσε η παράταξη μας και προσυπέγραψε τουλάχιστον το 1/3 των συμβούλων όπως προβλέπει ο νόμος. Γι΄αυτό αποχωρήσαμε από τη διαδικασία – παρωδία, το σώου του απολογισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ζαριανόπουλου:

«Το σώου του απολογισμού που προσπάθησε να στήσει ο κ. Ζέρβας το μοναδικό που απέδειξε είναι ότι με τις πλάτες των καθοδηγητών του στη κυβέρνηση, επικαλούμενοι τη δικαιολογία της ταυτόσημης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει «άκαμπτος» την εργολαβία που ανέλαβε : την υποταγή της πόλης και των αναγκών των κατοίκων της στα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Μερικά, μόνο, κάποια ορόσημα της τραγικής διαδρομής του, τα 2 τελευταία χρόνια:

1. Ούτε κουβέντα για την υγεία και τη κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων όταν η πόλη πλήρωσε τη πανδημία με χιλιάδες θύματα.
2. Υπερσυνωστισμός μαθητών – εκπαιδευτικών σε τάξεις των 25-27 μαθητών όταν οι ειδικοί κρούουν το κώδωνα του κινδύνου για την επικείμενη έναρξη της σχολικής χρονιάς με το 4ο κύμα της πανδημίας να χτυπά ιδιαίτερα τους νέους. Μαύρη σελίδα τα σαρδελοκούτια – kibo της προσχολικής αγωγής που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και υλοποιεί η ΝΔ.
3. Τραγική χειροτέρευση στον ΟΑΣΘ και κοροϊδία με τα «σαπάκια» από τη Λειψία που τραβάνε φρένο άνοιξη – καλοκαίρι και φθινόπωρο, αυτοαναφλέγονται στο κρύο. Μπόλικα εκατομμύρια σε ιδιώτες των μεταφορών, σαν προεόρτιο της ιδιωτικοποίησης της αστικής συγκοινωνίας (που νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ) και συζητάει εν κρυπτώ ο κ. Ζέρβας με τους απεσταλμένους της Μέρκελ (όπως τις τελευταίες μέρες) μαζί και με ζητήματα ανακύκλωσης, παραγωγής ενέργειας κ.λ.π. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ;
4. Καταστροφή της αρχαίας κληρονομιάς της πόλης στη Βενιζέλου, παραπέρα καθυστέρηση του έργου (όπως και επί ΣΥΡΙΖΑ), «διεύρυνση» των καναλιών χρηματοδότησης των κατασκευαστικών εταιριών που θα πληρώσει πανάκριβα ο λαός.
5. Παράδοση του μοναδικού εναπομείναντα πνεύμονα της πόλης, της ΔΕΘ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
6. Ένταση του προστιμοκυνηγητού της ελεγχόμενης στάθμευσης για να πλουτίζει η ιδιωτική εταιρία στην οποία τη παρέδωσε ο κ. Μπουτάρης.
7. Κατάληψη της πόλης από τα τραπεζοκαθίσματα των (μεγάλων μόνο) μαγαζιών με τη νέα κανονιστική.
8. Ένα Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που τουριστικοιεί το κέντρο της πόλης με έργα βιτρίνας, το κάνει αβίωτο για τους κατοίκους του.
9. Ευτελισμός της ιστορίας της πόλης με τη παράδοση της Βίλάς Πετρίδη σε ίδρυμα του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών με σκοπό την αναθεώρηση της ιστορίας στη κατοχή, την «κατανόηση» της θέσης των ναζιστικών καθαρμάτων.
10. «Φιλίες» με τις πρεσβείες όλων των χωρών ΝΑΤΟ, ΕΕ όπως ΗΠΑ Γερμανία που βάζουν πλάτη στις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης κατά της χώρας μας.

Στον αντίποδα, παραπέρα υποβάθμιση και «γκετοποίηση» των γειτονιών, παραμερισμός των αναγκών του λαού σε σχολεία, πάρκα, ελεύθερους χώρους, θέσεις στάθμευσης, κοινωνικές υποδομές.

ΚΟΡΩΝΙΔΑ σ’ αυτόν τον τραγικό απολογισμό της δημαρχίας Ζέρβα, η τουλάχιστον «περίεργη» επιμονή της διοίκησης (από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της τον 11/2019) να αποχαρακτηρίσει το ακίνητο της Χαριλάου που ήταν δεσμευμένο για σχολείο από το 1987.

Ο πρόεδρος για 4η φορά τους τελευταίους 2 μήνες, εντελώς παράνομα, αρνήθηκε να θέσει το θέμα ανάκλησης του αποχαρακτηρισμού που έθεσε η παράταξη μας και προσυπέγραψε τουλάχιστον το 1/3 των συμβούλων όπως προβλέπει ο νόμος.

Γι΄αυτό αποχωρήσαμε από τη διαδικασία – παρωδία, το σώου του απολογισμού.

Ευθύνη όμως έχουν και όσοι προσυπέγραψαν το αίτημα αλλά δεν παραβρέθηκαν για να το στηρίξουν.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση ότι δεν θα αφήσουμε «σε χλωρό κλαρί» κανέναν ποιυ θέλει να παραδώσει το ακίνητο, να χαθεί ένα ακόμα σχολείο, να κτιστεί μια ακόμα πολυκατοικία.

Δεν θα σταματήσουμε να θέτουμε το ερώτημα :

κ. Ζέρβα, γιατί τόση επιμονή στην αποχαρακτηρισμό ειδικά αυτού του ακινήτου;

(Και μη πείτε ότι δεν υπάρχουν λεφτά όταν δίνετε εκατομμύρια σε άλλες πολύ λιγότερο ή καθόλου σημαντικές δράσεις;)

Σε κάθε περίπτωση, σαν Λαϊκή Συσπείρωση, καλούμε τον λαό της πόλης, να οργανωθεί, να διεκδικήσει τα δικαιώματα του στη πόλη. Είναι ο μόνος ικανός να σταματήσει το κατήφορο της δημαρχίας Ζέρβα που υπόσχεται να μην αφήσει τίποτα που δεν θα παραδώσει στα μεγάλα συμφέροντα».