Skip to main content

Ζαριφόπουλος: Τελευταία η Ελλάδα στη συνδεσιμότητα στην ΕΕ

Ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στους ελέγχους στα επίπεδα ακτινοβολίας των κεραιών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος.

Τελευταία στη συνδεσιμότητα και τις υποδομές είναι η χώρα μας επισήμανε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο των αντιδράσεων για το δίκτυο 5G στην Καλαμάτα.

Ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε πάντως ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στους ελέγχους στα επίπεδα ακτινοβολίας των κεραιών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. «Ελέγχονται κάθε χρόνο 2.500 κεραίες από την αρμόδια αρχή. Μόνο τέσσερις βρέθηκαν πάνω από το 70%, το δικό μας όριο» σχολίασε.

Ο υφυπουργός εξήγησε ότι το διεθνές προτεινόμενο όριο είναι 100%, ενώ στις 16.500 κεραίες στην Ελλάδα το επίπεδο ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας δεν ξεπερνά το 70% ή και το 60% όπου υπάρχουν σχολεία ή νοσοκομεία βάσει διάταξης του 2006. Άλλες μάλιστα χώρες όπως η Ολλανδία εκπέμπουν πάνω από το 100% είπε.

«Xωρίς υποδομές δεν μπορούμε να μιλάμε για προσέλκυση επενδύσεων… Θα βοηθηθούν και οι διεθνείς επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας» ξεκαθάρισε.
Όσον αφορά τον όγκο δεδομένων παρατήρησε ότι το ίντερνετ στη χώρα μας είναι πολύ ακριβό ιντερνέτ, αλλά έχει μειωθεί έως και 80%. «Πρέπει και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να βάλουν πλάτη για να έχουμε σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος» ανέφερε.

Gov.gr


Για την ψηφιακή πύλη gov.gr ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διευκρίνισε ότι θα είναι έτοιμη το πρώτο πεντάμηνο ή εξάμηνο του 2020, ενώ θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες.

«Μέσα από την ψηφιακή πύλη θα μπορούμε να αντλούμε πληροφορίες για τις συναλλαγές μας με το δημόσιο αλλά και να τις διεκπεραιώσουμε… Σχεδιάζουμε και έργα τηλεϊατρικής ή τηλεδιάσκεψη σε δίκες πχ με κατάθεση μαρτύρων εξ αποστάσεως» δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.